ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Πέμπτη 10 Γενάρη 2008

Λιλίκα Γεωργίου
Φωτ.2

Στη μνήμη των γονιών μας ΒΑΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΛΙΛΙΚΑΣ Παπακηρύκου-ΓΕΩΡΓΙΟΥ προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση 70 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Τα παιδιά τους: Μάχη - Γιάννης

* * *

Στη μνήμη των ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, ΚΩΣΤΑ ΛΟΥΛΕ, ΑΥΡΑΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΟΥ και ΡΟΥΛΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΥ, προσφέρω στον «Ριζοσπάστη» για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ.

Ν. Λ.

* * *

Στη μνήμη των ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΗΛΕΚΤΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ, ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑΣ ΚΟΥΣΑΤΖΑ, ΗΛΙΑ ΚΑΡΑ, ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΣΟΥΚΑΤΖΙΔΗ, ΚΟΥΛΑΣ ΝΤΑΝΟΥ, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», 400 ευρώ.

Θ. Μ.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των ιστορικών στελεχών του Κόμματός μας ΓΙΩΡΓΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ, ΜΑΡΙΝΟΥ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ και ΝΤΙΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (Ικαρου) προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μοσχάτου.

Νίκος και Κατίνα Καππάκου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του φίλου και συμπατριώτη, του γνωστού λαϊκού μουσικοσυνθέτη ΘΟΔΩΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΗ, μέλους του ΚΚΕ, από τη Ζαγορά Πηλίου, του «καπετάνιου του κοινωνικού τραγουδιού και του αγώνα», όπως πολύ εύστοχα τον χαρακτήρισε ο «Ριζοσπάστης» σε ένα αφιέρωμα, συμμετέχω στην οικονομική εξόρμηση, προσφέροντας 75 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

Γιώργης Τρικαλινός
Νίκος Α. Χαρίσης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου εξαδέλφου ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, στελέχους του ΚΚΕ, συμμετέχω στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, του κόμματος το οποίο τόσο πολύ το τίμησε, αλλά και τιμήθηκε από αυτό, προσφέροντας 75 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

Νίκος Α. Χαρίσης

* * *

Πέρασαν τριάμισι χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου αδελφού μου ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΙΔΕΡΗ.

Τιμώντας τη μνήμη του, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Προσφυγικών Πάτρας.

Πάντα θα σε θυμάμαι!

Ξενοφών Σίδερης

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για τη λευτεριά της πατρίδας και τα ιδανικά του ΚΚΕ, καθώς επίσης στη μνήμη των μελών του Παραρτήματός μας, οι οποίοι «έφυγαν» τα τελευταία χρόνια, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση και προς τιμήν των 90 χρόνων του ΚΚΕ, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου.

Δημ. Γιωργακόπουλος

* * *

Φωτ.

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, γεννήθηκε το 1929 στο χωριό Κορυφή Κιλκίς. ΕΑΜίτης και αντάρτης του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, το 1946 κατέφυγε στο ΔΣΕ. Από το τέλος του Εμφύλιου, πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, παντρεύτηκε και απέκτησαν δύο παιδιά.

Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του το 1977. Ζούσαν στην Αθήνα.

Θανάσης Παπαρήγας
Στη μνήμη του η σύζυγός του Αλεξάνδρα, τα παιδιά και τα εγγόνια τους προσφέρουν 20 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης.

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΔΗΜΗΤΡΗ Χρήστου ΠΑΠΑΔΗΜΑ, αντάρτη του ΕΛΑΣ, ο οποίος τραυματίστηκε σε μάχη το Δεκέμβρη 1944 και πέθανε σε νοσοκομείο της Αθήνας. Του εξαδέλφου μου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ηλία ΠΑΠΑΔΗΜΑ, ο οποίος σκοτώθηκε στη μάχη της Καστοριάς. Των εξαδέλφων μου ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ Κώστα ΚΑΡΑΣΑΝΤΕ, που πέθανε στη Θεσσαλονίκη και ΔΗΜΗΤΡΗ Κώστα ΚΑΡΑΣΑΝΤΕ, που εκτελέστηκε στην Ξεριώτισσα Λαμίας, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Φθιώτιδας.

Παναγιώτης Παπαδήμας

Πρόεδρος του Παραρτήματος Φθιώτιδας της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Φωτ.

Στις 11 Δεκέμβρη 2007 πέθανε σε ηλικία 89 χρόνων η νοσοκόμα του ΕΛΑΣ ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΚΟΥ, το γένος Καλιγά. Καταγόταν από οικογένεια αγωνιστών. Ο αδελφός της Ιωάννης Καλιγάς εκτελέστηκε στην Ιστιαία το 1944. Ο άλλος αδελφός της Παρασκευάς Καλιγάς πέρασε πολλά χρόνια εξόριστος στο Μακρονήσι και την Ικαρία.

Η Ελένη Μάρκου, μετά τη μάχη των Ψαχνών Εύβοιας, περιέθαλψε τραυματίες, τους οποίους έκρυβε στην περιοχή Μαρούλι.

Στη μνήμη της η οικογένειά της προσφέρει 10 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Χαλκίδας.

* * *

Φωτ.

Στις 16 Δεκέμβρη 2007, έπειτα από ανίατη αρρώστια, άφησε την τελευταία πνοή της η αδελφή μας ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ (Βίσια) Κυρίτση-ΤΖΙΟΡΟΦΣΚΑ. Γεννήθηκε το 1924 στο χωριό Ασπρόγεια Φλώρινας. Μαχήτρια του ΔΣΕ από το 1947, μετά το τέλος του Εμφύλιου έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία και εργαζόταν σε εργοστάσιο στην πόλη Πρίλεπ. Εκεί παντρεύτηκε τον Βάσκο Τζιόροφσκι κι απέκτησαν δύο κόρες και έναν γιο.

Βάσως Γεωργίου
Στη μνήμη της και για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέου Ηράκλειου Αττικής.

Βασιλική και Νίκος Κυρίτσης



Θόδωρος Δερβενιώτης


Μαρίνος Πετρούνιας