ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 22 ΓΕΝΑΡΗ
Την Τρίτη όλοι στους δρόμους!

Η επιτυχία των συλλαλητηρίων αποτελεί πρόκριμα για την απεργιακή αναμέτρηση στις 13 Φλεβάρη, την ένταση της ταξικής πάλης για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις

Κυριακή 20 Γενάρη 2008

Η κεντρική αφίσα για το συλλαλητήριο της Αθήνας
Εχοντας ήδη στο ενεργητικό τους δυο επιτυχημένες μαζικές κινητοποιήσεις τον τελευταίο ενάμιση μήνα, τα συλλαλητήρια στις 7 Νοέμβρη και τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 12 Δεκέμβρη για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις, τα ταξικά συνδικάτα κλιμακώνουν τις επόμενες μέρες τη δράση τους, ενόψει των περιφερειακών συλλαλητηρίων της ερχόμενης Τρίτης 22 Γενάρη και της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας που αποφασίστηκε για τις 13 Φλεβάρη. Το συλλαλητήριο της Αθήνας ορίστηκε για τις 6 μ.μ. στην πλατεία Ομόνοιας.

Το μεγάλο άνοιγμα των ταξικών δυνάμεων στους τόπους δουλιάς και στις συνοικίες πατάει στο στέρεο έδαφος της δράσης και των δεσμών που ανέπτυξαν όλο το προηγούμενο διάστημα με τους εργάτες, στις καθημερινές εξορμήσεις και στις συζητήσεις με θέμα την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις. Αυτή η πρωτοπόρα δράση έχει καθοριστική συμβολή στο ανέβασμα των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων που επέβαλαν στη συνδικαλιστική πλειοψηφία την απόφαση να προκηρύξει νέα απεργιακή κινητοποίηση.

Την ώρα που σύσσωμη η συνδικαλιστική πλειοψηφία προσπαθούσε να καλλιεργήσει τον εφησυχασμό και την επανάπαυση απέναντι στα κυβερνητικά σχέδια, σπέρνοντας προσδοκίες για δήθεν «ήπιες» μεταρρυθμίσεις και αλλαγή των χρονοδιαγραμμάτων, οι ταξικές δυνάμεις «όργωναν» τους τόπους δουλιάς, καλώντας σε ξεσηκωμό, για να μη δοθεί στην κυβέρνηση το παραμικρό έδαφος να βελτιώσει τη θέση της στην αναμέτρηση, μετά και τη μεγάλη απεργία στις 12 Δεκέμβρη.

Τα συλλαλητήρια της Τρίτης μπορούν και πρέπει ακόμα να αποτελέσουν τη μαζική και ξεκάθαρη απάντηση της εργατικής τάξης στη δυσωδία της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής που τις μέρες ετούτες εκφράζεται στη σκανδαλολογία και στις ελεγχόμενες αποκαλύψεις για τη διαπλοκή ανάμεσα στο κεφάλαιο, στα κόμματα και τους μηχανισμούς που στηρίζουν τα συμφέροντά του. Είναι η άλλη όψη ενός νομίσματος που έχει στη μια πλευρά του την εκμετάλλευση των εργαζομένων, το ολομέτωπο χτύπημα στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, την υφαρπαγή κατακτήσεων, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας.

Από τις περιοδείες του ΠΑΜΕ για τη μεθαυριανή κινητοποίηση
Η επιτυχία των συλλαλητηρίων μπορεί και πρέπει να βάλει νέες δυνάμεις στη μάχη. Να δυναμώσει το μέτωπο της αντίστασης και της διεκδίκησης, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να βρεθούν στο προσκήνιο της πάλης αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας για το μισθό και το μεροκάματο, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία και την Πρόνοια, την Παιδεία.