Η ... εθνικότητα των Τραπεζών
Σάββατο 26 Γενάρη 2008

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ κατανοήσει αυτό. Γιατί αποτελεί «βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων» το να ανοίξει μια ιδιωτική τράπεζα υποκαταστήματα στην Τουρκία ή, αντίστοιχα, μια τουρκική στην Ελλάδα;

Ο Κ. Καραμανλής και ο Ρ. Ερντογάν δείχνουν, πάντως, να συμφωνούν και να υπερθεματίζουν υπέρ των «επενδύσεων» αυτού του τύπου.

Εμείς πάλι είμαστε βέβαιοι ότι αν χρωστάς (όπως συνήθως συμβαίνει) σε μια τράπεζα κι αυτή σού κατασχέσει τα υπάρχοντα ή το σπίτι, λίγο σε νοιάζει η ...εθνικότητά της.

Αλλωστε ...η υλοποίηση των συμφερόντων των τραπεζιτών (και όλων των ...συναφών επαγγελμάτων) ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων (Ελλήνων ή Τούρκων) είναι - και πρέπει να είναι - μόνιμα ...«casus belli».

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ...«Εθνικό Συμβούλιο για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής». Το ξέρατε;

Συνεδρίασε χτες μάλιστα για πρώτη φορά, με τον υφυπουργό Οικονομίας Α. Μπέζα να λέει ότι η φοροδιαφυγή «στερεί πόρους από την κοινωνία»!

Ενώ όταν «τσεπώνει» η κυβέρνηση τους φόρους και μετά δε δίνει φράγκο για Υγεία, Παιδεία και Ασφάλιση, η κοινωνία ωφελείται.

Παρεμπιπτόντως: Η μείωση κατά 10% στο φόρο των μεγάλων επιχειρήσεων που νομοθέτησε η ΝΔ είναι ή δεν είναι φοροδιαφυγή;

ΑΔΥΝΑΤΕΙ να πιστέψει (για την περίπτωση Κουκοδήμου) ότι ένας βουλευτής της ΝΔ θα μπορούσε να είναι αναξιόπιστος, ο γραμματέας της κυβερνώσας ΚΟ Γ. Τραγάκης...

Σωστά. Γιατί απαραίτητη προϋπόθεση για να πολιτευτεί κανείς με τη ΝΔ (ή το ΠΑΣΟΚ) είναι η φιλαλήθεια. Αλλιώς, δε σε βάζουν στις λίστες.

Κι εμείς αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ο Γ. Τραγάκης είναι τόσο αφελής. Τόσες «ζόρικες» δουλιές τού αναθέτει το κόμμα του (π.χ. Εξεταστική για εξοπλισμούς, ψηφοφορία για το άρθρο 24).

Αρα, είναι μάλλον άνθρωπος της (κοινοβουλευτικής και πολιτικής) «πιάτσας»! Οπότε προς τι το (καθ' όλα κοινοβουλευτικό και σύννομο) δούλεμα;



Γρηγοριάδης Κώστας