ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Με γοργά βήματα στην οργάνωση της απεργίας

Συνεχίζονται οι συσκέψεις των Τοπικών Γραμματειών, ενώ ήδη καταγράφονται οι πρώτες απεργιακές αποφάσεις με το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων

Σάββατο 26 Γενάρη 2008

Η αφίσα για την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας
Με δυο κεντρικές συσκέψεις στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, μετά την προχτεσινή στην Αθήνα, και με δεκάδες ακόμα περιφερειακές δραστηριότητες, οι ταξικές δυνάμεις οργανώνουν τη μάχη της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 13 του Φλεβάρη.

Στόχος, ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι να εμπιστευτούν την ίδια τους την πείρα, να βγάλουν ουσιαστικά συμπεράσματα για το χαρακτήρα και το πραγματικό περιεχόμενο της αναμέτρησης για τις Συλλογικές Συμβάσεις και την Κοινωνική Ασφάλιση και να συμμετέχουν με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ στην απεργία, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της κλιμάκωσης του αγώνα.

Η σύσκεψη της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ θα γίνει τη Δευτέρα 28/1 στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο της πόλης και της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 29/1, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ορίστηκε για τις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομόνοιας.

Η μια μετά την άλλη οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ παίρνουν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία. Σε συνεδρίασή τους, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας αποφάσισε η απεργιακή συγκέντρωση στις 13 Φλεβάρη να γίνει στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία και καλεί τα σωματεία μέλη του να συνεδριάσουν άμεσα και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία.

«Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την απεργιακή κινητοποίηση. Τώρα που η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη να καταφέρουμε ακόμη ένα αποφασιστικό χτύπημα σ' αυτή την εχθρική αντιλαϊκή πολιτική της», σημειώνει ανάμεσα σε άλλα η ταξική διοίκηση του ΕΚΛ.

Την Τετάρτη, τέλος, αναμένεται η πρώτη διαπραγματευτική συνάντηση ανάμεσα στη ΓΣΕΕ και τους εργοδότες για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.