ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Σάββατο 26 Γενάρη 2008

Ειρήνη Ζούπινα
Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο της αγαπημένης μας συζύγου, μητέρας και γιαγιάς ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ.

Στη μνήμη της και αντί για μνημόσυνο προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου 500 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστή, ως το τέλος της ζωής της.

Ο σύζυγος: Σωτήρης

Τα παιδιά: Δαρεία, Παναγιώτης, Αθηνά

Η εγγονή: Ειρήνη

* * *

Φωτ.

Στις 19 Δεκέμβρη 2007, έφυγε από τη ζωή, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ηλία ΛΥΤΡΑΣ, μέλος της ΚΟΒ Ιτιάς του ΚΚΕ, ο οποίος γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε στο Σερνικάκι Φωκίδας. Ο ίδιος και όλη η οικογένειά του συμμετείχαν δραστήρια στην Εθνική Αντίσταση, αλλά και στον ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ. Ο πατέρας του ΗΛΙΑΣ ΛΥΤΡΑΣ και ο αδελφός του ΝΙΚΟΣ ΛΥΤΡΑΣ σκοτώθηκαν πολεμώντας για τα ιδανικά του σοσιαλισμού. Η οικογένειά του διώχτηκε από τις Δεξιές κυβερνήσεις, ενώ οι αδελφές του Κούλα και Βαγγελιώ (Βέρα) καταδικάστηκαν σε θάνατο, αλλά γλίτωσαν το εκτελεστικό απόσπασμα.

Ο Λεωνίδας Λύτρας συνέχισε μαζί με τα αδέλφια του τους αγώνες για την ειρήνη και τη δημοκρατία, με στόχο το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της πατρίδας, ως μέλος της ΚΟΒ Αμφισσας και Ιτιάς και στέλεχος του Παραρτήματος Φωκίδας της ΠΕΑΕΑ. Μέλος του Αγροτικού Συλλόγου και του Συνεταιρισμού του χωριού του, συμμετείχε δραστήρια στους αγροτικούς αγώνες στην περιοχή, ενώ για πολλά χρόνια εκλεγόταν στο Κοινοτικό Συμβούλιο.

Θανάσης Ζαχαρόπουλος
Στη μνήμη του σύντροφοί του από την ΚΟ Φωκίδας προσφέρουν στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΝΕ Φωκίδας, 500 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Σε τροχαίο δυστύχημα, που έγινε στις 15 Σεπτέμβρη 2007 στη θέση Καρακόλιθος Λιβαδειάς, χάθηκε άδικα ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ Αλέξιου ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ.

Στη μνήμη του πρόσφεραν: Η σύζυγός του Ελένη Πολυζώη, η κουνιάδα του Νίκη Πολυζώη και ο σύζυγός της Γιώργος Παπαδόπουλος 100 ευρώ στη «Δημοκρατική Μέριμνα» και ο πεθερός του Ευθύμιος Πολυζώης, μέσω ΝΕ Φωκίδας, 100 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, για τα 90χρονα της Οxτωβριανής Επανάστασης και τα 90 χρόνια του ΚΚΕ.

* * *

φΩΤ.

Στη μνήμη του αγωνιστή του κομμουνιστικού κινήματος ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΥΒΑΡΗ, από τον Καραβόσταμο Ικαρίας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα τέλη Νοέμβρη 2007, τα ανίψια του Δημήτρης, Βαγγελιώ, Μανώλης και Βασίλης προσφέρουν 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ιλίου.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας, παππούς ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΑΛΟΣ, οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εργαζόμενων στην ΤΑ Δήμου Καλλιθέας.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ,

Ηταν Μάρτης του 2003, όταν στα 68 χρόνια της «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη συντρόφισσά μου ΕΙΡΗΝΗ Γρατσία-ΖΟΥΠΙΝΑ, η αγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά, αγωνίστρια της ειρήνης και του σοσιαλισμού, οπαδός του ΚΚΕ.

Γιάννης Τσάκαλος
Τιμώντας τη μνήμη της και αντί για μνημόσυνο και λουλούδια στον τάφο της, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου, 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση και προς τιμή των 90 χρόνων του KΚΕ και της Οχτωβριανής Επανάστασης.

Ο σύντροφός της: Αριστείδης Ζούπινας

Τα παιδιά της: Μπάμπης, Κική

Οι εγγονές της

* * *

Φωτ.

Τον Νοέμβρη του 2005 έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος πατέρας μου ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ. Γεννήθηκε το 1926 στο χωριό Ανθοχώρι Βοιωτίας, μέλος του ΚΚΕ από το 1944. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, οι μεταπελευθερωτικές κυβερνήσεις του επιφύλαξαν διώξεις και φυλακίσεις, οι οποίες τον ανάγκασαν το 1947 να καταφύγει στο ΔΣΕ, στα τμήματα του Διαμαντή.

Με το τέλος του Εμφύλιου πιάστηκε και πάλι και έζησε πολιτικός κρατούμενος ως το 1952. Επέστρεψε στο χωριό του και ως μέλος του ΚΚΕ, ασχολήθηκε με τα αγροτικά και κοινωνικά προβλήματα της περιοχής, ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο και λουλούδια στον τάφο του, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, προς τιμή των 90 χρόνων του ΚΚΕ και της Οχτωβριανής Επανάστασης, 50 ευρώ.

Η κόρη του Ράνια

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΛΑΔΟΥΧΟΥ, ο οποίος πέθανε το 1940. Της μάνας μου ΚΑΤΙΝΑΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΥ, η οποία το 1949 πιάστηκε, πέρασε έκτακτο Στρατοδικείο και έκανε πολλά χρόνια στη φυλακή, γιατί τα παιδιά της ήταν μαχητές του ΔΣΕ. Του αδελφού μου ΘΟΔΩΡΑΚΗ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στη μάχη της Κερπινής τον Μάρτη του 1949. Του αδελφού μου ΝΙΚΟΥ, Αξιωματικού του ΕΛΑΣ, ο οποίος πήρε μέρος σε μάχες στο Μοριά, στη Ρούμελη και τον Δεκέμβρη του 1944 στην Αθήνα. Του μικρότερου αδελφού μου ΚΩΣΤΑ, ο οποίος πέθανε στο Γιοχάνεσμπουργκ το 2007 και του γιου μου ΘΟΔΩΡΟΥ ΚΛΑΔΟΥΧΟΥ, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν από 3 χρόνια σε τροχαίο, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης-Ιερόθεου.

Νικόλαος Κούβαρης
Παναγιώτης Κλαδούχος, αντιστασιακός και μαχητής του ΔΣΕ.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 40 μέρες από τότε που έφυγε από τη ζωή και την παρέα μας ο αγαπητός φίλος μας ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, εργάτης της Χαλυβουργικής για πολλά χρόνια, παράδειγμα στάσης ζωής για παλιούς και νεότερους αγωνιστές. Δύσκολο να πιστέψουμε ότι δε θα είναι πια στην παρέα μας, δε θα μας δώσει με μια απλή κουβέντα την ουσία της ζωής και της πολιτικής.

Στη μνήμη του οι σύντροφοι και φίλοι του Αλκης, Νότης, Ηρακλής, Τάσος, Κώστας, Νίκος, Μελέτης, Μανώλης, Γιάννης, Χρήστος προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Ελευσίνας, 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, το κόμμα που στήριξε και για τα ιδανικά του αγωνίστηκε.

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΕΛΕΝΗΣ Καραβά - ΤΟΛΙΑΤΗ προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Καθαριστριών, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Οικογένεια Θ. Δημητρούλη

* * *

Αντί για λουλούδια στον τάφο του αγωνιστή ΙΩΑΝΝΗ Φίλιππα ΡΙΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ζακύνθου.

Τζίμης Πλέσας

* * *

Φωτ.

Στις 28 Δεκέμβρη 2007 πέθανε ο ΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΑΚΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Αντωνία και τα παιδιά του, προσφέρουν 60 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κροκεών Λακωνίας.

Αφροδίτη Κακλαμάνη
* * *

Φωτ.

Η παλαίμαχη αγωνίστρια ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ, μέλος του ΚΚΕ, η οποία πέθανε στις 18 Δεκέμβρη 2007, για τις προοδευτικές ιδέες και τους αγώνες της κυνηγήθηκε σκληρά από τις μεταβαρκιζιανές κυβερνήσεις της Δεξιάς και τους παρακρατικούς τρομοκράτες.

Στη μνήμη της ο αδελφός της Δημήτρης Χρονόπουλος πρόσφερε για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Ζαχάρως, 100 ευρώ.



ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


ΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΑΚΟΣ


ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΥΤΡΑΣ


ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ