«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» - ΔΕΗ
Στην απεργία με το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων

Κάλεσμα για την απεργιακή κινητοποίηση στις 29 του Γενάρη

Σάββατο 26 Γενάρη 2008

Τις συνέπειες που έχει για τα λαϊκά στρώματα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αναδεικνύουν οι ταξικές δυνάμεις μπροστά στην απεργία (φωτ. από προηγούμενη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ)
Σε 24ωρη απεργία την Τρίτη 29 Γενάρη προχωρούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στο φόντο των μνημονίων συνεργασίας της με τις εταιρείες RWE και «Χαλυβουργική», απόρροια της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της ηλεκτρικής ενέργειας και της ΔΕΗ. Στα πλαίσια της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στις 10 το πρωί.

Με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία με το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων για να «σταματήσουμε τα νέα σχέδια ιδιωτικοποίησης, να αποκρούσουμε την αντιασφαλιστική επίθεση, να διεκδικήσουμε ουσιαστική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».

Οι επιπτώσεις από την ιδιωτικοποίηση είναι οδυνηρές, σημειώνει πιο κάτω η «Αγωνιστική Συνεργασία». Για τον ελληνικό λαό σημαίνει ληστρικές αυξήσεις στην τιμή της κιλοβατώρας. Ενώ για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ έχει ήδη οδηγήσει στην τεράστια μείωση του μόνιμου προσωπικού με σταθερή απασχόληση, κατά 12 χιλιάδες τα τελευταία δέκα χρόνια και την ταυτόχρονη επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Η απόκρουση αυτών των πολιτικών «μπορεί να γίνει μόνο με ουσιαστική αντιπαράθεση μαζί τους από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, με την ανάπτυξη μαζικών αγώνων από τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, τον συντονισμό τους με την εργατική τάξη της χώρας μας, την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών». Παράλληλα, καταγγέλλεται η αποδοχή και στήριξη των στρατηγικών επιλογών του κεφαλαίου από την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ (ΣΥΝ).

Καταλήγοντας η «Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για: Απόκρουση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ με όποια μορφή. Ενιαία, καθετοποιημένη ΔΕΗ που θα ανήκει 100% στο δημόσιο με αποκλειστικότητα σε Παραγωγή - Μεταφορά - Διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας, ενταγμένη μέσα σε ένα δημόσιο φορέα και με χαρακτήρα λαϊκής περιουσίας. Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Μόνιμη, σταθερή απασχόληση στο χώρο της Ενέργειας με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους κ.ά.