Ο «902» TV προτείνει
Τρίτη 29 Γενάρη 2008

Εκπομπές για κάθε γούστο περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της τηλεόρασης του «902».

Στις 17.30 θα προβληθεί η εκπομπή «Αρχιτεκτονικές και πράγματα». Θέμα της εκπομπής είναι η ιστορία του καθίσματος από τα τέλη του 18ου αιώνα έως τις μέρες μας. Ουσιαστικά, με αφορμή το κάθισμα και τη σταθερή λειτουργία του ανά τους αιώνες, προβάλλονται τα εκάστοτε στιλ και κινήματα που δημιουργήθηκαν στις τέχνες και την αρχιτεκτονική. Παρουσιάζεται, επίσης, το κάθε φορά καινοτόμο και δίδεται η συνέχεια, η προσπάθεια και η λειτουργία της ανθρώπινης σκέψης να ξεπεράσει, να βελτιώσει τα προηγούμενα, έχοντας όμως σταθερή συνιστώσα την ίδια βασική λειτουργία.

Στις 18.00 θα μεταδοθεί η εκπομπή «Εις υγείαν». Θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τη νόσο Πάρκινσον. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Μπαλντίδη συζητά με τον νευρολόγο Παντελή Στάθη, υπεύθυνο κινητικών διαταραχών Πάρκινσον του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ.

Στις 20.30 θα προβληθεί το 2ο επεισόδιο της πολωνικής σειράς «Αναφέρσου».

Στις 22.00 θα μεταδοθεί η ενημερωτική εκπομπή «Προεκτάσεις». Θέματα της εκπομπής οι εξελίξεις στην αγροτική οικονομία και οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης. Καλεσμένοι είναι οι Βαγγέλης Μπούτας και Γιώργος Νικόπουλος, μέλη της Γραμματείας της ΠΑΣΥ. Επιμέλεια - Παρουσίαση: Κώστας Καραχάλιος.

Αφιέρωμα στον Αλέκο Αλεξανδράκη στην εκπομπή «Δεν άνθισαν ματαίως»
Στις 23.00 θα προβληθεί η εκπομπή «Δεν άνθισαν ματαίως». Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στον αξέχαστο Αλέκο Αλεξανδράκη. Για τον ζαν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου, μιλούν ο ηθοποιός Στέφανος Ληναίος και ο κριτικός κινηματογράφου Κώστας Γεωργουσόπουλος. Ο Αλέκος Αλεξανδράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1928 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου. Η πρώτη θεατρική του εμφάνιση ήταν το 1949, στη «Φθινοπωρινή παλίρροια». Από το 1971 μέχρι το 1992 συγκροτεί θίασο με την Νόνικα Γαληνέα. Κορυφαία στιγμή του για πολλούς ήταν στο «Εγκλημα και τιμωρία» που παρουσίασε το 1965. Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1949 στην ταινία «Δύο κόσμοι» και ακολούθησαν «Οι ουρανοί είναι δικοί μας», «Δάκρυα για την Ηλέκτρα», «Η Μαρία της σιωπής», «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο», «Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο», «Τα παιδιά της χελιδόνας» κ.ά. Σκηνοθέτησε πολλά θεατρικά έργα και τις ταινίες «Θρίαμβος» και «Συνοικία το όνειρο» το 1961, για την οποία διακρίθηκε με το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. «Εφυγε» στις 8 Νοέμβρη 2005. Επιμέλεια - Παρουσίαση: Σοφία Αδαμίδου.