ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εκδήλωση για τη ρύπανση του νερού

Την Πέμπτη 31 Γενάρη στις 7 το απόγευμα στη Ραφήνα.

Τρίτη 29 Γενάρη 2008

Eurokinissi

Το ΚΚΕ απαιτεί να παρθούν άμεσα μέτρα, για να σταματήσει η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα της Ανατολικής Αττικής (φωτ. από τη ρύπανση του Ασωπού ποταμού)
Σε δράση ενάντια στη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα καλεί η Κομματική Οργάνωση Αττικής και στα πλαίσια αυτά διοργανώνει συγκέντρωση - συζήτηση για συντονισμό απέναντι στα προβλήματα της ποιότητας του νερού στην Ανατολική Αττική, την Πέμπτη 31 Γενάρη στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Αύρα», στη Ραφήνα.

Ομιλητές θα είναι ο Γιώργος Μπιθυμήτρης, στέλεχος του ΚΚΕ και ο Θανάσης Παντελόγλου, χημικός μηχανικός, ενώ θα γίνει παρέμβαση από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί σε ζητήματα όπως: Η ανάγκη ανάπτυξης της περιοχής με βάση τις λαϊκές ανάγκες, η ανεξέλεγκτη δράση των βιομηχανιών, λατομείων, χωματερών και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και των υδάτων.

«Η ανάπτυξη στην Ανατολική Αττική τα τελευταία χρόνια, όπως επισημαίνει και σε σχετική ανακοίνωση η ΚΟ Αττικής, έγινε άναρχα χωρίς σχέδιο, χωρίς στοιχειώδη μέριμνα υποδομής. Αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής να πληρώνουν τις συνέπειες του μοντέλου ανάπτυξης που προώθησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ενα μοντέλο που αντί να απαντήσει στις άμεσες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, συνέβαλε στη διαιώνιση προβλημάτων όπως: Ελλειψη αποχετευτικού δικτύου, ανεξέλεγκτες χωματερές, απουσία ελέγχου βιομηχανιών και συνέχιση ανεξέλεγκτης διάχυσης βιομηχανικών αποβλήτων κ.ά. Πρόκειται για προβλήματα που βασανίζουν το λαό της Ανατολικής Αττικής, την εργατική τάξη της περιοχής με αποτέλεσμα τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, με τοξικές ουσίες και βαρέα μέταλλα».

«Ευθύνες, συμπληρώνει η ΚΟ, για την επικίνδυνη πλέον κατάσταση έχουν και οι εκλεγμένοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δήμαρχοι και νομάρχες, που στηρίχτηκαν από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ αλλά και ΣΥΝ, που ενώ στα λόγια αναγνωρίζουν το πρόβλημα, στην πράξη αποδέχονται την αιτία του, που δεν είναι άλλη από την απρόσκοπτη κερδοφορία των επιχειρήσεων. Ετσι, οι κεντρικές πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων (χώροι ταφής απορριμμάτων, εμπορευματοποίηση της γης, ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης, παροχή κινήτρων για το κεφάλαιο), όχι μόνο δε συναντούν την αντίσταση της ΤΑ, αλλά διευκολύνονται από αυτήν».

Γι' αυτό στην ανακοίνωση η ΚΟ Αττικής καλεί σε δράση ενάντια στη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: «Το ΚΚΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς οι εξελίξεις στο περιβάλλον της Αττικής θα απειλήσουν ακόμα περισσότερο στο μέλλον τους εργαζόμενους. Εμμεσα, λόγω της διατροφικής αλυσίδας - παραγωγή τροφίμων και ποτών από νερά γεωτρήσεων - αλλά και άμεσα στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί νερό των γεωτρήσεων για ενίσχυση του δικτύου της ΕΥΔΑΠ».

Το ΚΚΕ - τονίζεται στην ανακοίνωση - απαιτεί να παρθούν άμεσα μέτρα για να σταματήσει η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα της Ανατολικής Αττικής και καλεί εργαζόμενους, νεολαία και το λαό της περιοχής να διεκδικήσουν άμεσα λύσεις στα προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα προτείνει: