«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ»
Υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ ο Μανώλης Κοκκινάκης

Η παράταξη παλεύει για την ανατροπή των συσχετισμών στο ΔΣΑ, ενάντια στην εκμετάλλευση των νέων δικηγόρων και για την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων

Πέμπτη 31 Γενάρη 2008

Ο Μανόλης Κοκκινάκης, υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ
Με το Μανώλη Κοκκινάκη επικεφαλής και υποψήφιο πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ), έναν άνθρωπο με γνωστή συνεπή αγωνιστική συνδικαλιστική προσφορά, μαχόμενο δικηγόρο, η «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων Αθήνας» κατεβαίνει στις προσεχείς δικηγορικές εκλογές που θα γίνουν στις 24 και 25 Φλεβάρη.

Στο συνδυασμό συμμετέχουν κομμουνιστές, δικηγόροι του αριστερού και προοδευτικού χώρου, άνθρωποι με πλούσια δράση στους κοινωνικούς και μαζικούς αγώνες. Η «Αγωνιστική Συμπαράταξη», όπως επισημάνθηκε στην προχτεσινή συγκέντρωσή της, είναι η δύναμη ρήξης που στοχεύει στην ανατροπή των συσχετισμών στο ΔΣΑ, στην πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση των νέων δικηγόρων και στην προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Οπως ανέφερε ο Μ. Κοκκινάκης, η «Αγωνιστική Συμπαράταξη» εκφράζει τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων μαχόμενων δικηγόρων, των μισθωτών δικηγόρων - ιδιαίτερα των νέων - που βιώνουν την εκμετάλλευση, ως φτηνό επιστημονικό δυναμικό. Την ίδια στιγμή παρουσιάζεται εξοβελισμός από τη δικηγορία και η υπαλληλοποίηση σημαντικού μέρους του σώματος, ως συνέπεια της «οικονομίας της αγοράς» που οδηγεί στον πλήρη μετασχηματισμό του δικηγορικού λειτουργήματος και την επιβολή συγκεντροποιημένων μορφών παροχής υπηρεσιών με αμιγώς επιχειρηματικό-κεφαλαιουχικό χαρακτήρα οργάνωσης.

Ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης» σημείωσε ότι μπροστά στις δραματικές για την πλειοψηφία των δικηγόρων εξελίξεις, οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές παρατάξεις που πρόσκεινται στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ και στο ΣΥΝ επιλέγουν το δρόμο της ένοχης σιωπής και της συμπόρευσης με τις κυβερνητικές και ευρωενωσιακές πολιτικές, υπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγαλοδικηγόρων, που ταξικά άλλωστε εκπροσωπούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση που ακολούθησε νέος δικηγόρος από την «Κίνηση Νέων Ασκούμενων Μαχόμενων Δικηγόρων» σημείωσε ότι οι κυρίαρχες παρατάξεις του ΔΣΑ τώρα ανακάλυψαν τους νόμους Σιούφα και Ρέππα για το Ασφαλιστικό, όταν η «Αγωνιστική Συμπαράταξη» ολόκληρη την τριετία έβαζε στην πρώτη γραμμή του αγώνα της το Ασφαλιστικό.

Τέλος, στη διακήρυξη της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης Δικηγόρων Αθήνας» σημειώνεται ότι η παράταξη αυτή «με τις θέσεις και τη μέχρι τώρα δράση της, έχει αποδείξει ότι αποτελεί το συνεπή ριζοσπαστικό πόλο συσπείρωσης και αγώνα για να ανατραπεί η ζοφερή σημερινή κατάσταση. Η ενίσχυση της παράταξης θα συμβάλει αποφασιστικά στην προσπάθεια για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στο Σύλλογό μας προς όφελος των μισθωτών και μαχόμενων δικηγόρων, στον αγώνα για την ικανοποίηση ώριμων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, τη λειτουργία και απονομή της Δικαιοσύνης προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων».