ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ
Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2008

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΕΝΤΕΔΕΚΑ
Φωτ.

Στην ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΕΝΤΕΔΕΚΑ: Πέρασε ένας χρόνος από τις 2 Φλεβάρη 2007, που «έφυγες» από κοντά μας και δεν περνάει μέρα που να μη σκεφθώ την όμορφη ζωή που περάσαμε μαζί. Το μυαλό μου τρέχει στα φοιτητικά χρόνια μας και στις μέρες που ερχόσουνα με λαχτάρα να με επισκεφθείς στις φυλακές, δυο φορές το χρόνο, να δίνεις τα δωράκια σου και να φέρνεις στους συγκρατουμένους μου τις παραγγελίες και τα εργόχειρά τους. Εμπαινες πάντα γελαστή και αισιόδοξη, ως τις 26 Οκτώβρη 1960, που, ενώ περίμενες να ανοίξει η πόρτα του επισκεπτηρίου, σε βάλανε στη μέση δυο χωροφύλακες και σε οδήγησαν στη Διοίκηση Χωροφυλακής. Εκεί σου ζητούσαν να τους πεις ποιος σου έδωσε την εντολή να κάνουμε εμείς τριήμερη απεργία πείνας. Κι όσο εσύ αρνιόσουνα, γιατί δεν ήξερες τίποτα, τόσο αυτοί επέμεναν, πότε με μαλακό, πότε με άγριο ύφος.

Επειτα σου ζητούσαν να υπογράψεις ένα χαρτί αποκήρυξής μου ως «συμμορίτη», «προδότη», «εγκληματία». Κι όταν αρνήθηκες να υπογράψεις, σου απαγόρεψαν να με επισκεφτείς και σου είπαν ότι θα απολυθείς από τη δουλιά σου.

Και το πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Πρόνοιας, όλοι οι διευθυντές και ο Γενικός, που συνήλθε μετά από δύο χρόνια ταλαιπωριών, ανακρίσεων και απολογίας σου, κατέληξε σε οριστική απόλυσή σου. Αλλά όλες οι ταλαιπωρίες και οι πιέσεις δεν επέδρασαν και δε σε έκαναν να λυγίσεις και να πειθαρχήσεις σε ό,τι σου ζητούσαν οι Χωροφύλακες της Αμφισσας.

Ανδρέας Καμινάρης
Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια για να ακυρώσει το Συμβούλιο Επικρατείας την απόφαση της απόλυσής σου, ως «ως παρανόμως ληφθείσα».

Την Κυριακή 3 Φλεβάρη στο Νεκροταφείο Ηλιούπολης θα γίνει το ετήσιο μνημόσυνο της Κυριακής Πεντεδέκα.

Στη μνήμη της προσφέρω στο ΚΚΕ, το κόμμα που ψήφιζε πάντα, 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» και 200 ευρώ στην ΠΟΑΟ.

Ο σύζυγός της: Κώστας Πεντεδέκας

φωτ.

Αύριο Σάββατο 2 Φλεβάρη στις 10.00 π.μ. στην εκκλησία της Υπεραγίας Θεοτόκου στα Κουρκουμελάτα Κεφαλληνίας γίνεται το χρονιάτικο μνημόσυνο του οπαδού, φίλου και ψηφοφόρου του ΚΚΕ

ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΜΙΝΑΡΗ

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

Τα παιδιά του: Παναγής - Ελένη

Τα εγγόνια: Ανδρέας - Ντάνκα

* * *

Φωτ.

Την Κυριακή 3 Φλεβάρη στις 9.30 π.μ. στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής Πατρών, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης - ΕΛΑΣ

ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΖΑΝΙΔΗ

μέλους του ΚΚΕ από το 1941, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 26 Δεκέμβρη 2007, αταλάντευτος και πιστός αγωνιστής για τα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΝΕ Αχαΐας.

Τα παιδιά του: Χάρης - Λέτα

* * *

Αύριο, 2 Φλεβάρη στην εκκλησία Παντάνασσα στις Τζιτζιφιές στις 9.00 π.μ. θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΕΤΑ

μέλους του ΚΚΕ.

Ο Απόστολος Πέτας γεννήθηκε στα Τρίκαλα πριν από 88 χρόνια. Μικρός έχασε τους γονείς του και ρίχτηκε στη βιοπάλη. Ηταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και από τις γραμμές του Κόμματός του, συμμετείχε στους αγώνες του λαού για τη δημοκρατία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στη μνήμη του πρόσφεραν για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Τζιτζιφιών: Η κόρη του Βασιλική 70 ευρώ και η συντρόφισσα Χ.Κ. 30 ευρώ.



ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΖΑΝΙΔΗΣ