Σοβαρά προβλήματα στο Νοσοκομείο Λάρισας
Τρίτη 5 Φλεβάρη 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα τα προβλήματα του Νοσοκομείου της Λάρισας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Αχιλλέας Κανταρτζής και Νίκος Γκατζής. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Για τις ανάγκες του Γ. Νοσοκομείου Λάρισας 6 οδηγοί που έχουν προσληφθεί από την Τεχνική Υπηρεσία (για δικές της ανάγκες) χρησιμοποιούνται για τις διακομιδές ασθενών από και προς το Νοσοκομείο σε αντίθεση με τις ισχύουσες διατάξεις.

Οι συγκεκριμένοι οδηγοί δεν πληρούν τους όρους που τίθενται για να απασχολούνται στα ασθενοφόρα, τα οποία σημειωτέον είναι απαρχαιωμένα και χωρίς τον εξοπλισμό που επιβάλλεται να έχουν, καθιστώντας τα επικίνδυνα για τη διακομιδή των ασθενών. Οι δε οδηγοί δεν καλύπτονται νομικά (σε περίπτωση συμβάντος) διότι δεν πληρούν τους όρους για απασχόληση σε ασθενοφόρα (δεν έχουν εκπαίδευση).

Παρ' όλες τις οχλήσεις προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου (έγγραφα, διαμαρτυρίες), προς τον Διοικητή ΔΥΠΕ και την Εισαγγελία Λάρισας η κατάσταση παραμένει ως έχει χωρίς να προωθείται καμία λύση.

Οι οδηγοί ζητούν:

1) Τη μετάταξή τους στο ΕΚΑΒ, την εκπαίδευσή τους και τη συνέχιση της λειτουργίας τους στα ασθενοφόρα πλέον του ΕΚΑΒ.

2) Την κάλυψη στα ασθενοφόρα του Νοσοκομείου με βάρδιες ανά 2 άτομα με ειδικότητα οδηγού διασώστη, καθώς και την πλήρωση των κενών θέσεων των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας του νομού που λειτουργούν μόνο με έναν οδηγό.

3) Να καταργηθεί το ενιαίο πρόγραμμα για τους οδηγούς ασθενοφόρων των δύο νοσοκομείων από τη στιγμή που:

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός αν προτίθεται να ικανοποιήσει τα παραπάνω αιτήματα των οδηγών».