ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
Κραυγή αγωνίας και διεκδίκησης

Συγκέντρωση χτες για τις τεράστιες ελλείψεις και τη ραγδαία εμπορευματοποίηση της Υγείας

Σάββατο 9 Φλεβάρη 2008

Ο Δ. Κουμπούρης μιλάει στη συγκέντρωση των εργαζομένων
Να προσληφθεί άμεσα μόνιμο προσωπικό, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζει ο «Ευαγγελισμός», «όχι» στην εμπορευματοποίηση της υγείας και τις ιδιωτικοποιήσεις, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, απαίτησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, με μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες στα Επείγοντα.

Οπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, οι κενές θέσεις στο νοσοκομείο είναι 1.300 και διαρκώς αυξάνονται, ενώ και οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται είναι κυρίως επικουρικοί ή με προγράμματα stage. Τα χειρουργεία υπολειτουργούν, η ψυχιατρική κλινική στενάζει από φορεία, στα επείγοντα και όλα τα άλλα τμήματα η κατάσταση είναι αφόρητη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οφείλονται 15.000 ρεπό στους εργαζόμενους, ενώ πολλοί δεν μπορούν να πάρουν ούτε την κανονική τους άδεια.

Η τεχνική υπηρεσία, αλλά και τα εργαστήρια οδηγούνται, εξαιτίας των ελλείψεων, σε ιδιώτες. Η απογευματινή και νυχτερινή νοσηλευτική υπηρεσία στα τμήματα είναι εφιάλτης, όλο το 24ωρο υπάρχουν ελάχιστοι τραυματιοφορείς, ενώ οι γιατροί οδηγούνται στην εξάντληση με τη σχεδόν καθημερινή γενική εφημερία.

«Δεν υπάρχει κλάδος και γραφείο που να μη νιώθει την ανάσα της αντιλαϊκής πολιτικής, των χαμηλών μισθών, της ιδιωτικοποίησης, της τεράστιας έλλειψης προσωπικού», επισήμαναν οι εργαζόμενοι. Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, υπογράμμισε ότι η διοίκηση μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, σε πρόσφατη συνάντησή της με το σωματείο, υποσχέθηκε την πρόσληψη μόλις 190 ατόμων, που αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων. Ακόμα και αν υλοποιηθούν, θα φτάσουν στο νοσοκομείο μετά από πολλούς μήνες.


Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων, μετέφερε στη χτεσινή συγκέντρωση ο βουλευτής του Κόμματος Δήμος Κουμπούρης. Υπογράμμισε ότι η κατάσταση και στον «Ευαγγελισμό» είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, της πολιτικής στήριξης του κεφαλαίου. Κάλεσε, δε, τους εργαζόμενους να συνταχθούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, με πρώτο αγωνιστικό σταθμό την απεργία στις 13 Φλεβάρη, μέσα απ' τις γραμμές του ΠΑΜΕ.