ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑΣ
***

φωτ. 2.

Η Μαρία Παπακωνσταντίνου του Χρήστου προσφέρει στη μνήμη του συζύγου της ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του ΧΡΗΣΤΟΥ και του αδελφού της ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΪΡΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, το ποσό των 50 ευρώ στην ΚΟΒ Παγκρατίου του ΚΚΕ.

***

φωτ

Η Αγαθή Πάϊρα προσφέρει στη μνήμη των αδερφών της ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ (φωτ.), ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΪΡΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (φωτ.), το ποσό των 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου.

***

Η Δήμητρα Πέτρουλα, στη μνήμη των εκτελεσθέντων γονιών και αδελφών της, πρόσφερε στο 2007, συνολικά, το ποσό των 600 ευρώ, ενίσχυση για τη στήριξη των οικονομικών της ΚΟΒ Πειραϊκής Χερσονήσου του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη των γονέων μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ και ΜΑΡΙΑΣ ΝΤΑΡΔΑ, του αδελφού μου ΒΑΣΙΛΗ ΝΤΑΡΔΑ, του γιου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΙΒΟΓΙΑΤΖΗ και του συζύγου μου ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΧΑΤΖΙΒΟΓΙΑΤΖΗ, προσφέρω 100 ευρώ στην ΚΟΒ Κάτω Ιλίου του ΚΚΕ.

***

φωτ.

Συμπληρώνονται φέτος 10 χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο σ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑΣ. Παλαίμαχος αγωνιστής, άνθρωπος που δεν κάμφθηκε ποτέ, ούτε από τις εξορίες και τις φυλακές, τις κακουχίες που πέρασε. Κράτησε πολύ ψηλά τη σημαία του αγώνα. Πάλευε και ονειρευόταν μια κοινωνία δίκαιη, έναν κόσμο χωρίς φτώχεια και ανεργία. Ακόμα και από το κρεβάτι του πόνου έκανε οικονομική δουλειά για το Κόμμα. Για μας τους νεότερους κομμουνιστές ήταν ζωντανό παράδειγμα. Ηταν πνευματικός και ανήσυχος άνθρωπος που συχνά έγραφε στον «Ρ». Σύντροφέ μας, το σπόρο που έριξες μαζί με άλλους συντρόφους, εμείς θα τον καλλιεργούμε μέχρι να ξημερώσουν καλύτερες μέρες, να απαλλαγούμε από πολέμους και τη φτώχεια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Σαν ελάχιστο φόρο τιμής προσφέρουμε στο Παράρτημα Βύρωνα της ΠΕΑΕΑ 50 ευρώ.

Βασούλα Καχριμάνη

***

Στη μνήμη της ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΙΟΜΠΙΚΑ που «έφυγε» πρόωρα, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ιλισίων.

Μαρία Σακκά

***

Φωτ. (χαρτί)

Στη μνήμη του αγωνιστή ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΑΡΓΥΡΗ και για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ προσφέρω 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πεύκης.

Η γυναίκα του Βούλα Ζαχαράκη

***

Η Ελπίδα Παπαδοπούλου προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Δημητρίου, στη μνήμη των γονιών της ΚΩΣΤΑ και ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ, του συζύγου της ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, του γιου της ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και της αδελφής της ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ.

***

Στη μνήμη του θείου μου ΦΩΤΗ ΚΟΥΛΟΥΡΗ που έμενε στην Αγ. Παρασκευή Αττικής, ο Μιχάλης Κουλούρης προσφέρει 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βριλησσίων, στο ΚΚΕ. Ο Φώτης Κουλούρης γεννήθηκε στη Βάστα Μεγαλόπολης Αρκαδίας το 1919 από γονείς αγρότες. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Συγχωριανοί του, μαζί με ταγματασφαλίτες από τη Μεσσηνία και Αρκαδία τον δίωξαν, τον έδειραν μέχρι λυσσαλέα, και τον άφησαν λιπόθυμο. Ως οικοδόμος στην Αθήνα έπαιρνε μέρος σ' όλους τους εργατικούς αγώνες. Εως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ.

γεννήθηκε το 1933 στον Αστακό

ΠΑΪΡΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Μιχάλης Κουλούρης

***

φωτο (χαρτί)

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Δημ. ΣΟΦΟΓΙΑΝΝΗ, από το Μουζάκι Καρδίτσας, αγωνιστή του ΕΛΑΣ που «έφυγε» από κοντά μας στις 23.1.2008, τα παιδιά του Νατάσα και Σπύρος προσφέρουν 100 ευρώ στην ΚΟΒ Ναυπλίου, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.



ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΪΡΑΣ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΦΟΓΙΑΝΝΗΣ


ΝΙΚΟΣ ΠΑΪΡΑΣ


ΑΡΓΥΡΗΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ