ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ
Να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα

Κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα χτες το απόγευμα

Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008

Από παλιότερη κινητοποίηση - δεντροφύτευση των κατοίκων στο Πεδίον του Αρεως
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε χτες η προγραμματισμένη κινητοποίηση κατοίκων και φορέων στο Πεδίον του Αρεως, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα, ενάντια στα αυθαίρετα του «Πανελληνίου ΓΣ», συμφερόντων του μεγαλοεπιχειρηματία Μ. Κυριακού.

Οι κάτοικοι, που συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα στην παράνομη πύλη εισόδου των εγκαταστάσεων του Πανελληνίου, η οποία έχει κατασκευαστεί σε καταπατημένο χώρο του πάρκου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι συγκεντρωμένοι με συνθήματα διαδήλωσαν και διατράνωσαν την αντίθεσή τους στις συνεχιζόμενες καταπατήσεις του πάρκου. «Το πάρκο είναι του λαού και όχι τσιφλίκι του Κυριακού», φώναζαν. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Εύα Μελά και ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη «Συμπαράταξη» Μανώλης Δανδουλάκης.

Στην Κύπρου και Πατησίων

Κινητοποίηση, όμως, πραγματοποίησαν και οι κάτοικοι της περιοχής στο πάρκο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Κύπρου και Πατησίων (κοντά στην πλατεία Αμερικής) την περασμένη Κυριακή. Οι κάτοικοι απαίτησαν ο χώρος να παραμείνει πράσινο και να μη γίνει υπόγειο γκαράζ.

Στην κινητοποίηση τονίστηκε η αντίθεσή τους στη συνεχιζόμενη περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής, ενώ οι συγκεντρωμένοι, δήλωσαν δυναμικό «όχι» στους υπόγειους σταθμούς αυτοκινήτων, «που μετατρέπουν τις πλατείες σε πλακοστρωμένες ερήμους».

«Βαριές - τονίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση - είναι οι ευθύνες των δημοτικών παρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που υπερψήφισαν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας την προώθηση αυτού του καταστροφικού έργου». Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για μια περιοχή που είναι ασφυκτικά γεμάτη με... τσιμέντο.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, ο οποίος και επισήμανε τη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα των κατοίκων.