Προσπαθούν να κρυφτούν
Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2008

Παπαγεωργίου Βασίλης

Με μια ανακοίνωση που προδίδει την αγωνία της, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας προσπαθεί, την τελευταία ώρα, να απαρνηθεί κι αυτή τον εργατολόγο Χρ. Νικολουτσόπουλο και να παρουσιάσει εαυτήν αμέτοχη στο αλισβερίσι μεταξύ συνδικαλιστικών πλειοψηφιών και δικηγορικών γραφείων, που πλούτισαν εκμεταλλευόμενα την ανάγκη των εργαζομένων να ξεφύγουν από την εργασιακή ομηρία, να αποκτήσουν σταθερή και μόνιμη εργασία.

Τώρα που το «καράβι» βουλιάζει και αποκαλύπτεται το πόσο επιζήμιος ήταν ο αποπροσανατολισμός της πάλης των εργαζομένων προκειμένου να μείνει στο απυρόβλητο ο βασικός πολιτικός υπεύθυνος για την ομηρία τους, η μία μετά την άλλη οι συνδικαλιστικές οργανώσεις όπου πλειοψηφεί ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός «νίπτουν τας χείρας τους» για το ρόλο και τη στάση τους απέναντι στις χιλιάδες των συμβασιούχων. Οπως η ΓΣΕΕ, έτσι και η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ, προσπαθεί τώρα εκ νέου να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αυτή ήταν που ...αγωνιζόταν για να μην πάνε οι συμβασιούχοι στους δικηγόρους και πως για την κατάσταση που τελικά διαμορφώθηκε φταίει το ΠΑΜΕ!

Αν νομίζουν πως με τέτοιες κραυγές θα κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους και θα πλήξουν τις ταξικές δυνάμεις, είναι βαθιά γελασμένοι. Οι εργαζόμενοι, δυστυχώς για την πλειοψηφία, και κρίση έχουν και μνήμη.