Προεόρτια ιδιωτικής ασφάλισης
Τρίτη 26 Φλεβάρη 2008

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ της για το Ασφαλιστικό δεν το εμφανίζει - επισήμως - η κυβέρνηση, τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες όμως μπόρεσε να τις ...βολέψει.

Κατάργησε το χαρτόσημο στις ιδιωτικές ασφαλίσεις, γιατί - όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας - πρέπει να στηριχτεί ο «ιδιωτικός τομέας της κοινωνικής ασφάλισης».

Αυτό που δεν είπε είναι πως πρέπει να στηριχτεί μέχρι ...τελικής επικράτησης και εξαφάνισης της δημόσιας ασφάλισης.

Ομως δε χρειάζεται να το πει. Το ξέρουμε και το βλέπουμε να υλοποιείται αυτό επί 10ετίες. Είτε από τις κυβερνήσεις της ΝΔ είτε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

«ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ποτέ» δήλωσε χτες στη Βουλή ο Γ. Αλογοσκούφης για το περίφημο πόρισμα Ζορμπά για τα δομημένα ομόλογα.

Το ίδιο υποστηρίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης και άπαντες οι κυβερνητικοί αρμόδιοι.

Κάτι μας θυμίζει αυτή η ιστορία...

«ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ» υπάρχει από εταιρείες για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκης.

Μετέφερε μάλιστα τα «ευχάριστα» στον πρωθυπουργό, επισκεπτόμενος το Μαξίμου. Ετσι για να χαμογελάσουν και οι δύο και να το γιορτάσουν.

Σιγά που δε θα υπήρχε ενδιαφέρον. Μιλάμε για κερδοφόρες δραστηριότητες του Δημόσιου που εκμισθώνονται μέχρι ...ολοκληρωτικής παραχώρησης.

Ηλίθιοι είναι να μην ενδιαφερθούν οι ιδιώτες; Ουρά κάνουν πάντα όταν ξεπουλιέται ό,τι ανήκει στον ελληνικό λαό.

ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ συγκαταλέγεται στα ανέκδοτα. Η κακή εικόνα του ΠΑΣΟΚ - είπε ο Γ. Παπανδρέου - οφείλεται στον ...πολύ λίγο χρόνο που διαθέτουν για τις θέσεις του τα Μέσα Ενημέρωσης!

Εν ολίγοις, το κόμμα που έμπλεξε τόσο πολύ με τους καναλάρχες σε σημείο που να μην μπορείς να καταλάβεις πού τελειώνει το κόμμα και πού αρχίζει η «μιντιακή» διαπλοκή του δηλώνει ...αποκλεισμένο!


Γρηγοριάδης Κώστας

Δεν περιμένουν βέβαια να τους πιστέψει κανείς;