ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Οι Ισραηλινοί απειλούν με «ολοκαύτωμα»...
Σάββατο 1 Μάρτη 2008

Associated Press

Οι Παλαιστίνιοι κήδεψαν χτες τα παιδιά τους που δολοφονήθηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Με ολοκαύτωμα απείλησε χτες τους Παλαιστίνιους ο Ισραηλινός υφυπουργός Αμυνας Μάταν Βιλνάι. Σαν να μην ήταν αρκετός για τους Παλαιστίνιους ο φονικός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας. 'Η οι χιλιάδες νεκροί άμαχοι και μαχητές που έχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια, εκ των οποίων οι 32 (ανάμεσά τους οκτώ παιδιά με το μικρότερο μόλις 6 μηνών) σκοτώθηκαν το τελευταίο τριήμερο.

«Οσο αυξάνονται τα πυρά από τις ρουκέτες, τόσο προκαλούν στους εαυτούς τους μεγαλύτερο ολοκαύτωμα, γιατί θα χρησιμοποιήσουμε όλη τη δύναμή μας με κάθε τρόπο που θεωρούμε κατάλληλο, είτε εναέρια, είτε χερσαία», δήλωσε κατά λέξη ο υφυπουργός Αμυνας. Δεν έπεισαν όμως οι προσπάθειές του να διασκεδάσει λίγο αργότερα τις εντυπώσεις, αποδίδοντας το σάλο που προκάλεσε η αναφορά του σε «ολοκαύτωμα» σε... «μεταφραστικό λάθος» της εβραϊκής λέξης shoal, που μεταφράζεται «ολοκαύτωμα» και «καταστροφή»...

Ωστόσο, η υποκρισία της κυβέρνησης Ολμέρτ δεν ξεγελά κανέναν. Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν πως είναι πλέον σε πλήρη ετοιμότητα για την εξαπόλυση στρατιωτικής επιχείρησης μεγάλης κλίμακας στη Λωρίδα της Γάζας. Οχι «την επόμενη βδομάδα ή το προσεχές 15ήμερο, αλλά ώσπου να καθαρίσει ο καιρός» έλεγαν στην εφημερίδα «Τζερούσαλεμ Ποστ».

Στο μεταξύ, η ρίψη μιας χούφτας ρουκετών χτες στο Ασκελόν του Νοτίου Ισραήλ προκάλεσε τον τραυματισμό μίας νεαρής γυναίκας και τα μαζικά πυρά της ισραηλινής αεροπορίας και στρατού ιδιαίτερα στη Βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Το αποτέλεσμα των ισραηλινών αντιποίνων; 15 Παλαιστίνιοι τραυματίες, ανάμεσά τους τέσσερα παιδάκια και μία γιαγιά...

Η ισραηλινή θηριωδία κινητοποίησε πλήθη δεκάδων χιλιάδων Παλαιστίνιων στους δρόμους της Γάζας, που διαμαρτυρήθηκαν για τις επιθέσεις και έθαψαν τους νεκρούς.