Μικρές σελίδες
Κυριακή 9 Μάρτη 2008

Δυο κοχύλια βρήκα στην καυτή την άμμο,/ τα 'τριψα άπειρες φορές το 'να πάνω στ' άλλο,/ τόσο που τα χείλη μου στεγνώσαν,/ τα μάτια μου βουρκώσαν,/ ξεράθηκε η αναπνοή./ Κι άκουσα κι απ' του διπλανού βράχου τη βοή/ τον έρωτα να ψιθυρίζει πάλι τ' όνομά μου.

«Βιώματα» είναι ο τίτλος της πρώτης Ελληνο-Ολλανδικής ποιητικής συλλογής της Αγνής Φουρναράκη - von Meijenfeldt. Το βιβλίο περιέχει μία επιλογή από τα ποιήματα που έγραψε στην Ελλάδα κι αυτά που έγραψε αργότερα στην Ολλανδία. Μπροστά μας, ξεδιπλώνονται μελαγχολικές εικόνες ξενιτιάς, αγαπημένων προσώπων που χάθηκαν αλλά και νέων στενών δεσμών καθώς κι αισθησιακές στιγμές απόλαυσης της ζωής. Η μετάφρασή τους στα Ολλανδικά έγινε από τον Hero Hokwerda καθηγητή του Πανεπιστημίου του Αμστερνταμ. Φωτογραφίες και πίνακες Ελλήνων και Ολλανδών καλλιτεχνών κοσμούν αυτή την πολυτελή έκδοση των 144 σελίδων, ενώ το βιβλίο συνοδεύεται από ένα CD όπου απαγγέλλονται όλα τα ποιήματα στα Ελληνικά.

Το βιβλίο διατίθενται από το βιβλιοπωλείο «Ιανός».

Η Αγνή Φουρναράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική και Ελληνική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Αργότερα παρακολούθησε μαθήματα Ρωσικής γλώσσας και λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ όπου ζει και διευθύνει ένα γραφείο οργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκμάθησης Ελληνικής και Γαλλικής γλώσσας.