Τα εύσημα της λυκοσυμμαχίας...
Τρίτη 4 Μάρτη 2008

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΑΣ ...ΑΠΕΝΕΙΜΕ εύσημα μήπως ο Γιαπ Ντε Χοπ Σέφερ (μα, όνομα είναι αυτό;) όταν μας χαρακτήρισε «ισχυρό μέλος του ΝΑΤΟ»;

Γιατί κάπως έτσι φαίνεται να το αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση που δείχνει να χάρηκε με την επίσκεψη του γραμματέα της «συμμαχίας».

Μόνο που για να είσαι μέλος σε ένα τέτοιο «κλαμπ», πληρώνεις συνδρομή. Και για να αποδεικνύεις ότι είσαι «ισχυρό μέλος», πρέπει να πληρώνεις ...πιο ακριβή συνδρομή.

Μήπως αυτό στην περίπτωσή μας σημαίνει πιο πολλά λεφτά και πιο πολύ στρατό για τις βρωμο-δουλειές του ΝΑΤΟ;

(Πέρα από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, που ούτως ή άλλως καταβάλλουμε).

Αν η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να πληρώνει, πρόβλημά της. Ο ελληνικός λαός ...δεν είναι.

ΥΠΑΡΧΕΙ ...«κίνημα προστατευτισμού» στην Ευρώπη διαπιστώνει αγχωμένος ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Μπαρόζο και δεν ανοίγουν εύκολα οι αγορές!

Μη φανταστείτε βέβαια ότι μιλάει για κανένα «κίνημα προστατευτισμού» των λαών. Απλά διαπιστώνει τη διάθεση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων να προστατεύσουν τα υπερ-κέρδη τους.

Βλέπετε, υπάρχουν και ανταγωνιστές σε αυτόν τον πλανήτη. Οπότε εκεί τα ...ξεχνάνε τα ιδεολογικά «περί ελεύθερων αγορών» και κοιτάνε το βόλεμά τους.

Οπως και να 'χει πάντως, εμείς θα είμαστε σε κάθε περίπτωση οι χαμένοι. Ασχετα αν αυτά που μας κλέβουν θα τα μοιράζουν σε ...ευρωπαϊκό ή σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ που υπάρχει ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης και μαθαίνουμε τι είναι «δημοκρατικές διαδικασίες»...

Με βάση τα λεγόμενά του, είναι το να εφαρμοστεί η λεγόμενη «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση» της κυβέρνησης. Οτιδήποτε άλλο είναι ...αντιδημοκρατικό.

Τώρα πώς γίνεται να είναι «δημοκρατικό» το να εφαρμοστούν κάποια μέτρα με τα οποία διαφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία της εκπαιδευτικής κοινότητας, μόνο ο υπουργός Παιδείας το ξέρει.


Γρηγοριάδης Κώστας

Εκτός κι αν υπονοεί ότι είναι δημοκρατικά, επειδή τα «πέρασε» η εκλεγμένη κυβέρνηση. Μόνο που κι αυτή ...μειοψηφία είναι.

Με τους γνωστούς καλπονοθευτικούς νόμους εκλέχθηκε και επιχειρεί να περάσει τη «μεταρρύθμισή» της με τα ΜΑΤ.

Εν ολίγοις, στο μάθημα της «δημοκρατίας» ο υπουργός Παιδείας ...κόβεται. Ούτε τη βάση δεν παίρνει.