ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Ακούραστη φωνή αντίστασης και διεκδίκησης
Πέμπτη 6 Μάρτη 2008

Η πορεία των συνταξιούχων στη Σταδίου
Μαζική φωνή καταδίκης της πολιτικής του κεφαλαίου και των κομμάτων του, που καθηλώνει τις συντάξεις και υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών τους, αποτέλεσε η χτεσινή συγκέντρωση που διοργάνωσαν στην Αθήνα οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες των Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΕΒΕ, ΟΤΑ, ΤΣΑ, ΤΑΕ και ΟΣΕ. Αιτήματα που έχουν να κάνουν με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα και αφορούν τις χαμηλές συντάξεις, την ακρίβεια, αλλά και τις αυξήσεις τους που - όπως λένε οι ίδιοι - φτάνουν για ένα κουλούρι.

Ομιλητές στη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης ήταν ο Διαμαντής Μαυροδόγλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Παναγιώτης Βαβουγιός, εκ μέρους των συνταξιούχων του Δημοσίου, ο Γιάννης Κοντονάσιος από τα ΕΛΤΑ και ο Χρήστος Φράγκος από τον ΟΣΕ. Ολοι τους στάθηκαν στην ανάγκη συνέχισης του αγώνα, με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στις αρχές Απρίλη και κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την επόμενη Τετάρτη.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής και ο Γιώργος Πέρρος εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής προς το Σύνταγμα, οι περαστικοί στέκονταν και είτε χειροκροτούσαν τους συνταξιούχους είτε τους καμάρωναν για τη ζωντάνια τους στο δρόμο του αγώνα. Στην πλατεία Κλαυθμώνος τα χειροκροτήματα απέκτησαν μεγαλύτερη αξία καθώς δύο γενιές συναντήθηκαν. Το χειροκρότημα μαθητών Δημοτικού, που ήταν μαζεμένοι εκεί, έδωσε στους συνταξιούχους ακόμα μεγαλύτερη ορμή για τη συνέχεια της πορείας.

Σε συνάντηση με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, ο τελευταίος δεσμεύτηκε για συνάντηση τις προσεχείς ημέρες με τον Γ. Αλογοσκούφη.