Απολαυστική κωμωδία
Παρασκευή 21 Μάρτη 2008

Σκηνή από την ταινία «Η διαβολογυναίκα»
Μια απολαυστική κωμωδία είναι η ταινία «Η διαβολογυναίκα» σε σκηνοθεσία Σούζαν Σέιντελμαν που θα μεταδοθεί από τον ALPHA στις 23.45.

Η Ρουθ είναι μια ευτραφής και κακοντυμένη νοικοκυρά, μητέρα δύο παιδιών και πιστή σύζυγος του Μπομπ, ενός διψασμένου για δόξα και χρήμα λογιστή. Ολα κυλούν ήρεμα, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται στη ζωή τους η γοητευτική, πλούσια και διάσημη συγγραφέας ρομαντικών μυθιστορημάτων Μαίρη Φίσερ. Ο Μπομπ θα βρει στην αγκαλιά της Μαίρη την ευκαιρία για επαγγελματική επιτυχία που τόσο πολύ θέλει. Μόνη και αβοήθητη η Ρουθ θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να πάρει το αίμα της πίσω, καταστρέφοντας την προσωπική και επαγγελματική ζωή του άντρα της, αλλά και της γυναίκας που της ...τον έκλεψε. Η Μέριλ Στριπ και η Ροζάν Μπαρ επιδίδονται σε ασκήσεις ...αλληλοεξόντωσης σε μια σατανική κωμωδία! Παίζουν επίσης οι Εντ Μπέγκλεϊ Τζ., Λίντα Χαντ και Σύλβια Μάιλς.

«Δωμάτιο πανικού». Θρίλερ αμερικανικής παραγωγής του 2002 σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ. Αμέσως μετά το διαζύγιό της, η Μεγκ με την έφηβη κόρη της Σάρα μετακομίζουν σ' ένα τετραώροφο σπίτι στο Μανχάταν. Το πρώτο κιόλας βράδυ που περνούν εκεί, έρχονται αντιμέτωπες με αδίστακτους διαρρήκτες και οχυρώνονται σ' ένα μυστικό δωμάτιο «υψίστης ασφαλείας», εξοπλισμένο με κάμερες παρακολούθησης και ατσάλινη πόρτα. Δυστυχώς, οι εισβολείς ψάχνουν κάτι που βρίσκεται σε αυτό το δωμάτιο... και δε θα σταματήσουν αν δεν το βρουν! Πρωταγωνιστούν οι Τζόντι Φόσεστερ και Φόρεστ Γουίκερ (MEGA 23.10).