Πληρώστε άμεσα τους εργαζόμενους στον Ατμοηλεκτρικό σταθμό της Μελίτης
Παρασκευή 21 Μάρτη 2008

Ο ΑΗΣ Μελίτης
ΕΡΩΤΗΣΗ προς την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, με θέμα την καθυστέρηση στις πληρωμές υπερωριών στον Ατμοηλεκτρικό σταθμό (ΑΗΣ) της Μελίτης Ν. Φλώρινας, αλλά και για τα προβλήματα που συνολικά αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο σταθμό, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Καλαντίδου και Γιώργος Μαυρίκος. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ΑΗΣ Μελίτης υπάρχει καθυστέρηση της πληρωμής υπερωριών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν πληρώνονται καθόλου και το θέμα διευθετείται με επιπλέον ρεπό, μετατρέποντας στην ουσία σε «λάστιχο» το ωράριο και τη ζωή των εργαζομένων.

Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση για τους εργαζόμενους σε εργολάβους της ΔΕΗ ΑΕ, όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε απαράδεκτες συνθήκες. Το μεροκάματο φτάνει στα 20 - 25 ευρώ, τα ωράρια είναι εξαντλητικά, ενώ οι υπερωρίες μένουν απλήρωτες.

Εκτός των άλλων, οι ελλείψεις προσωπικού στον ΑΗΣ Μελίτης είναι τεράστιες. Δεν καλύπτονται ούτε οι μισές θέσεις εργασίας. Η εντατικοποίηση της δουλειάς είναι μεγάλη και τα εργατικά ατυχήματα είναι δυστυχώς ένα ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο.

Ολη αυτή η κατάσταση έχει να κάνει με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ καθώς όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους με την ανοχή των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν το πράσινο φως για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την απελευθέρωση της ενέργειας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. υπουργός τι μέτρα πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση, ώστε να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι όσα δικαιούνται και να προστατεύονται όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα»;