ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με νέες δυνάμεις στη μάχη

Σημαντική η παρουσία εργαζομένων από κλάδους που συγκεντρώνουν ολοένα και περισσότερους εργαζόμενους

Παρασκευή 21 Μάρτη 2008

Motion Team

Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη
Στο δρόμο του ταξικού αγώνα, για να μπει τέρμα στην αντιλαϊκή - αντεργατική επίθεση των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και της πλουτοκρατίας, συσπειρώνονται χιλιάδες εργαζόμενοι. Την Τετάρτη άφησαν τα εργοστάσια, τα γραφεία, τους χώρους δουλειάς και πήραν τη θέση τους κάτω από τα λάβαρα και τα πανό του ΠΑΜΕ, στην πορεία σύγκρουσης με την πολιτική που διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση, τα εργασιακά δικαιώματα.

Εργαζόμενοι από όλους τους χώρους και κλάδους δουλειάς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Αψήφησαν την εργοδοτική τρομοκρατία και τις ανοιχτές προσπάθειες απεργοσπασίας, που εκδηλώθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις και με την προστασία της αστυνομίας.

Νέοι εργαζόμενοι από τους νέους κλάδους που αναπτύσσονται (ψυχοκοινωνικές δομές, εργολαβικοί κλπ). Μεγάλα μπλοκ συγκρότησαν οι οικοδόμοι (Ελληνες και μετανάστες), οι εργαζόμενοι στο Μέταλλο, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ κλπ. Στο πλευρό της εργατικής τάξης πήραν τη θέση τους και εκατοντάδες φοιτητές, που άφησαν τις σχολές και βγήκαν στο δρόμο του αγώνα για δουλειά με δικαιώματα.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Σ. Ζαριανόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και ΓΓ του ΕΚΘ, χαιρέτισαν ο Γ. Τσαγκάρης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις και τους Περιφερειακούς Δήμους, η Μ. Παρλάκογλου, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Καζίνο και ο Χ. Μανουσαρίδης, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΕΠ. Ακολούθησε μαχητική διαδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που κατέληξε στο Λιμάνι, για να αναδείξει την αντίθεση του εργαζόμενου λαού στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων και ειδικότερα στο ξεπούλημα των Λιμανιών με την εκποίηση των ΣΕΜΠΟ.



Motion Team