ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να ξεσηκωθούν όλοι ενάντια στην απαγόρευση της ΚΕΝ Τσεχίας

Οι μαζικοί φορείς των εργαζομένων και της νεολαίας να αναπτύξουν κίνημα που θα επιβάλει την άρση της αντιδημοκρατικής απόφασης

Τρίτη 25 Μάρτη 2008

Δυναμική και αποφασιστική απάντηση στην απαγόρευση της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας (έγινε από δικαστήριο της Πράγας, την Τετάρτη 19 Μάρτη), έδωσαν το πρωί του Σαββάτου εκατοντάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, που πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την τσέχικη πρεσβεία στο Ψυχικό. Οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες έδωσαν ταυτόχρονα υπόσχεση ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα και την έκφραση αλληλεγγύης στους Τσέχους νεολαίους κομμουνιστές, μέχρι να παρθεί πίσω αυτή η απαράδεκτη ενέργεια. Ετσι, τις επόμενες μέρες η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να ξεδιπλώσει με πολύμορφη δράση αυτή τη συμπαράσταση, μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους, τις πρυτανικές αρχές, τα μαθητικά συμβούλια, τα εργατικά σωματεία και τις λαϊκές οργανώσεις.

Και, πράγματι, δεν πρέπει να μείνει φορέας που να μην ξεσηκωθεί, αφού το «καμπανάκι» και ο συναγερμός βαράνε για όλους... Το γεγονός αυτό σημείωσε με έμφαση και ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, υπεύθυνος για τις Διεθνείς Σχέσεις, μιλώντας αρχικά στους συγκεντρωμένους νέους. Σημείωσε χαρακτηριστικά, ανάμεσα σε άλλα: «Ο συναγερμός χτυπάει για όλους ότι έρχονται τα χειρότερα στα εργατικά δικαιώματα. Σήμερα χτυπάνε τους κομμουνιστές, γιατί έχουν ακριβώς τη διέξοδο, την πάλη για τη σοσιαλιστική κοινωνία».

Σε όλη τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας, οι νεολαίοι βροντοφώναξαν : «Κάτω τα χέρια από την ΚΕΝ Τσεχίας» «Ούτε με απαγορεύσεις, ούτε με φυλακές, ποτέ τους δε λυγίσανε οι κομμουνιστές», ενώ αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ θυροκόλλησε στην πρεσβεία, μιας και κανείς δε βγήκε να παραλάβει, το κείμενο καταγγελίας και κοντά 10.500 υπογραφές από τη διεθνή καμπάνια αλληλεγγύης που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση 4ksm.kke.gr.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε από τους συγκεντρωμένους συμβολική πορεία στη γειτονιά όπου βρίσκεται η τσέχικη πρεσβεία, για να μάθουν και οι περίοικοι την αντιδημοκρατική απόφαση απαγόρευσης της ΚΕΝ Τσεχίας.

Να αναπτυχθεί ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης

Σε δήλωσή του, ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, σημείωσε: «Χτες (σ.σ. 21/3) που αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής και ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ ήρθε στην τσέχικη πρεσβεία, τη δέχτηκε ένας υπάλληλος, ο πρέσβης έλειπε. Σήμερα που ήρθαμε πάλι ως Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας στην πρεσβεία της Τσεχίας για αυτήν την παράσταση διαμαρτυρίας, έχουν εξαφανιστεί για να μην παραλάβουν τη διαμαρτυρία μας. Αυτό που θέλουμε να δηλώσουμε, και το γνωρίζουν και αυτοί πολύ καλά, είναι ότι το κίνημα αλληλεγγύης στη χώρα μας θα αναπτυχθεί ενάντια σε αυτή την απαράδεκτη απαγόρευση. Εμείς και σήμερα καλούμε όλο τον πολιτικό κόσμο και πολύ περισσότερο τη νεολαία, τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια, όλη τη νεολαία να καταδικάσει απερίφραστα την ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας, την ποινικοποίηση του Μαρξισμού - Λενινισμού. Δεν είναι μια επίθεση που ήρθε σήμερα, είναι η εφαρμογή του αντικομμουνιστικού μνημονίου, καθαρά πράγματα, που εφαρμόζεται στην Τσεχία ενάντια σε ένα μαζικό κομμουνιστικό κόμμα, το οποίο βρίσκεται λίγο διάστημα πριν το συνέδριό του και μάλιστα η Κομμουνιστική Νεολαία βρισκόταν δύο μέρες πριν το συνέδριό της, όταν βγήκε αυτή η απαγόρευση. Γιατί έγινε αυτό; Γιατί μέσα στο καταστατικό και τις προγραμματικές της θέσεις η ΚΕΝ, έχει την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και το σοσιαλισμό. Αυτό που η Ευρωπαϊκή Ενωση φοβάται όπως ο "διάολος το λιβάνι". Εμείς τους δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση αυτό δε θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Θα επιδιώξουμε να αναπτυχθεί ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, για να παρθεί πίσω αυτή η απαράδεκτη απαγόρευση. Το "κυνήγι μαγισσών" και ο νεομακαρθισμός απέναντι στους κομμουνιστές δε θα περάσουν».