Εξω οι ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια

Ξεκάθαρο μήνυμα αγώνα από τη Θεσσαλονίκη

Πέμπτη 27 Μάρτη 2008

Motion Team

Μπροστά στο αμερικάνικο προξενείο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την πόλη που ο λαός της τη μετέτρεψε σε ορμητήριο αντίστασης στους μακελάρηδες των Βαλκανίων, από εκεί το βράδυ της Δευτέρας, εργαζόμενος λαός και νεολαία, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα αγώνα ενάντια στα σχέδια Ευρωπαίων και Αμερικανών ιμπεριαλιστών που συνεχίζονται και κλιμακώνονται σε βάρος των λαών της περιοχής.

Η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟΘ του ΚΚΕ, στις 24 Μάρτη, ανήμερα της έναρξης των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών σε βάρος του γιουγκοσλαβικού λαού 9 χρόνια πριν, ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με έκθεση φωτογραφίας που στήθηκε μπροστά στο κτίριο που στεγάζεται το αμερικάνικο προξενείο. Συνεχίστηκε με τη μεγάλη συγκέντρωση στον ίδιο χώρο και την πορεία που κατέληξε στο Λιμάνι που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν μετατρέψει σε ναύσταθμο και πέρασμα της ΝΑΤΟικής πολεμικής μηχανής για το ματοκύλισμα των λαών της Βαλκανικής.

Στην έκθεση αποτυπώθηκαν φωτογραφικά τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών, στη διάρκεια του βρώμικου πολέμου εναντίον του λαού της Γιουγκοσλαβίας και η πολύμορφη αντίσταση του λαού της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών, που εκδηλώθηκε με μπλόκα σε τρένα, φάλαγγες οχημάτων και στόλους, με κυνηγητό των ΝΑΤΟδολοφόνων σε κάθε διαδρομή, σταθμό και κατάλυμά τους.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, οι διαδηλωτές κατάφεραν να στείλουν ψηλά, έξω από τα παράθυρα του αμερικάνικου προξενείου, το πανό με την ξεκάθαρη απαίτησή τους: «USA - killers go home». Το πανό βρέθηκε να κυματίζει απέναντι από το σύμβολο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Και σηματοδότησε και συμβολικά, πως όπου κι αν πάνε, όσο καλά κι αν κρυφτούνε, απέναντί τους θα βρίσκουν τους λαούς που αντιστέκονται, τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στη βαρβαρότητα και τον όλεθρο που σπέρνουν.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Καζάκος, ο οποίος κάλεσε το λαό να δυναμώσει την πάλη του για απεμπλοκή της χώρας μας απ' τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και σχεδιασμούς. Να απαιτήσει να αποχωρήσουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από το Κόσσοβο και να μην αναγνωριστεί η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου από την ελληνική κυβέρνηση.

Οπως είπε, οι λαοί των Βαλκανίων δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε μεταξύ τους. Πρέπει να απορρίψουν την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα και τον εθνικισμό, την εκμετάλλευση, την αποσταθεροποίηση και τους πολέμους που φέρνουν η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Να καταδικάσουν τις κυβερνήσεις που στηρίζουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και να δυναμώσουν τον αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό αγώνα και να διεκδικήσουν να φύγουν οι βάρβαροι και οι βάσεις τους από την περιοχή.

Ακολούθησε μαχητική πορεία προς το λιμάνι. Εκεί, οι διαδηλωτές υπέστειλαν τη σημαία της ΕΕ από τον ιστό όπου κυμάτιζε, την έδεσαν στα κάγκελα της κεντρικής πύλης του ΟΛΘ και την πυρπόλησαν, ενώ αντηχούσε το σύνθημα «στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί».