Ψηφιακός δήμος...
Πέμπτη 27 Μάρτη 2008

Παπαγεωργίου Βασίλης

Την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους εργαζόμενους μέσα από την ...ψηφιακή γνώση των δήμων, αναζήτησαν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και της κυβέρνησης, σε ημερίδα της ΚΕΔΚΕ και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τον «ψηφιακό δήμο».

Φυσικά και δεν αρνούμαστε τη χρήση της τεχνολογίας από τους δήμους - παρεμπιπτόντως τα σχετικά προγράμματα εκμάθησης των αιρετών θα κοστίσουν 7,3 εκατ. ευρώ - έχει όμως σημασία σε όφελος τίνος αυτή χρησιμοποιείται. Η διοικητική ικανότητα των δήμων, που διατυμπάνισαν οι ομιλητές, εξυπηρετεί περισσότερο το ρόλο του δήμου - επιχειρηματία, του δήμου που διαθέτει υποδομή πρόσφορη για συνεργασία με το κεφάλαιο, παρά τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από έργα που να καλύπτουν τις πραγματικές τους ανάγκες. Και η εμπειρία δείχνει πως από την ΚΕΔΚΕ (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) λείπει η βούληση να διεκδικηθεί η χρηματοδότηση των δήμων με ένα υψηλό ποσοστό από τον κρατικό προϋπολογισμό και για τέτοια έργα. Αντίθετα, περισσεύει η... πάλη για φορολογική αποκέντρωση, για τη θεσμοθέτηση δηλαδή της δυνατότητας των δήμων να επιβάλλουν και να εισπράττουν φόρους.



Γρηγοριάδης Κώστας