ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Κυριακή 6 Απρίλη 2008

Ηλίας Δεδούσης
Φωτ.

Στις 20 Μάρτη συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από το θάνατο του πολυαγαπημένου μας συντρόφου, συζύγου, πατέρα και παππού ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ. Παρά τα χρόνια που πέρασαν και δεν είναι λίγα, η μνήμη του παραμένει άσβεστη για την οικογένειά του, τους συντρόφους και φίλους που τον έζησαν από κοντά.

Η ζωή του ήταν μια ζωή γεμάτη από αγώνες, διώξεις και βάσανα. Δεν του έλειψε όμως ποτέ η ελπίδα και η πίστη για τη δικαίωση των αγώνων, στους οποίους συμμετείχε ενεργά από τα νιάτα του έως το θάνατό του.

Τον θυμόμαστε πάντα.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σκοπευτηρίου Καισαριανής, 100 ευρώ.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο της ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ, αγωνίστριας της ΕΑΜικής Αντίστασης στο Ρέθυμνο, συζύγου του Γιάννη Μαθιουδάκη, στελέχους του ΚΚΕ, ο γιος της Μανώλης Μαθιουδάκης προσφέρει στη μνήμη της 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στην άσβεστη μνήμη του αξέχαστου ΗΛΙΑ ΔΕΔΟΥΣΗ, δικηγόρου, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του λαϊκού κινήματος, από τη Χρύσοβα Μεσσηνίας, ο οποίος «πλήρωσε» την πίστη του στα σοσιαλιστικά ιδανικά και τη συμμετοχή του στους αγώνες του λαϊκού κινήματος με διωγμούς, φυλακίσεις, εξορίες, καθώς και με εκτελέσεις των αδελφών του, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων, 200 ευρώ στο Κόμμα μας, στο οποίο έμεινε πιστός έως το τέλος της ζωής του.

Γιώργος Τρικαλινός
Η σύζυγός του: Αικατερίνη Ρετζέπη - Δεδούση

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» η αγωνίστρια της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης ΑΝΝΑ ΤΣΑΠΑΛΑ, από την Καλογρέζα.

Στη μνήμη της προσφέρουν στο ΚΚΕ: Ο Χρήστος και η Μαίρη 50 ευρώ και ο Σπύρος, η Μαριάνθη, ο Αλέκος και ο Πάνος άλλα 50 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΙΑΣΩΝΑ ΠΟΡΦΥΡΗ και των γονιών μου ΔΗΜΗΤΡΗ και ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, με σημαντική προσφορά στον αγώνα ενάντια στους κατακτητές, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σκοπευτηρίου Καισαριανής, 150 ευρώ.

Μελπομένη Πορφύρη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΔΡΑΚΑΤΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, η ΚΟΒ Αερομεταφορών προσφέρει στο Κόμμα του 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Τον περασμένο Φλεβάρη έκλεισαν 4 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ (Μπαΐρα) από την Κορνοφωλιά Εβρου, μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1931. Το 1947, τα αδέλφια της, που ήταν μαχητές του ΔΣΕ, την πήραν από το χωριό και την πήγαν στη Βουλγαρία, όπου εργαζόταν σε παιδικούς σταθμούς. Ενα χρόνο αργότερα στάλθηκε στη Ρουμανία. Εργάστηκε στους παιδικούς σταθμούς για τα Ελληνόπουλα στις πόλεις Οράντεα, Τούλκες και Βράιλα.

Θα μείνει αξέχαστη στη μνήμη μας.

Ευγένιος Ιωαννίδης
Ο σύζυγός της, ο γιος της και τα εγγόνια της Ελενα και Γιάννης πρόσφεραν στη μνήμη της 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ θεσσαλονίκης.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 40 μέρες από το θάνατο του αγωνιστή ΜΑΝΩΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, μέλους του ΚΚΕ. Καταγόταν από τη Μικρά Ασία. Γεννήθηκε το 1920. Με την προσφυγική οικογένειά του ήρθε στην Ελλάδα και ζούσαν στη Δορκάδα Θεσσαλονίκης. Εφηβος εντάχθηκε στο αριστερό προοδευτικό κίνημα. Στην Κατοχή ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και στον Εμφύλιο μαχητής του ΔΣΕ. Αιχμαλωτίστηκε από Γερμανούς και αργότερα εξορίστηκε στο Μακρονήσι και τον Αϊ Στράτη.

Συνεπής αγωνιστής του λαϊκού κινήματος έως το τέλος της ζωής του δρούσε από τις γραμμές της ΚΟΒ Πολίχνης.

Στη μνήμη του τα ανίψια του Γιώργος και Ελένη Βέρβερη προσφέρουν 120 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πολίχνης.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης αδελφής μας ΑΛΙΚΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό της, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας.

Τα αδέλφια της

* * *

Φωτ.

Στις 21 Γενάρη 2008 πέθανε ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1943. Γεννήθηκε το 1921 στη Λάρισα. Υπήρξε αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, μαχητής του ΔΣΕ και έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία.

Επαναπατρίστηκε το 1986.

Αναστασία Δούμου
Στη μνήμη του πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Θεσσαλονίκης: Η οικογένεια Νίκου Κοτανίδη 100 ευρώ και η οικογένεια Στάθη Δαμιανίδη 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ και της αδελφής μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΔΟΥΜΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης, 100 ευρώ.

Μαρία Ιωαννίδου

* * *

Φωτ.

Στις 13 Μάρτη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο της συζύγου και μητέρας μας ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παλαιού Φαλήρου.

Ο σύζυγος: Ελπιδοφόρος Σταμούλης

Τα παιδιά: Σπύρος και Βασίλης Σταμούλης

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια, από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο πατέρας και παππούς μας ΗΛΙΑΣ ΜΑΝΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, πιστός έως το θάνατό του στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Αντί για μνημόσυνο προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 13 χρόνων από το θάνατο του ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Βαρβάρας».

Η γυναίκα του: Ειρήνη

Τα παιδιά: Σάββας και Καίτη

Ο εγγονός του: Λάζαρος - Αρης

* * *

Φωτ.

Στις 12 Γενάρη 2008 έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΙΩΤΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Εφηβος εντάχθηκε στους «Λαμπράκηδες» και έως το τέλος της ζωής του ήταν μέλος της ΚΟ Πάτρας.

Στη μνήμη του τα μέλη της ΚΟΒ Ιματισμού,, Κλωστοϋφαντουργών, Τσαγκαράδων και φίλοι του προσφέρουν 270 ευρώ για την ανέγερση Γραφείων της ΚΟ Πάτρας.

* * *

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του αγαπημένου θείου μας ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΥΡΙΑΖΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Επισιτισμού Πάτρας, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Αγγελος Φράγκος
Θανάσης και Ελένη Λέκα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Δημητρίου ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗ του Δημητρίου, από την Καλλιράχη της Θάσου, ο οποίος γεννήθηκε το 1916 και πέθανε στις 29 Φλεβάρη 2008, η κόρη του Πελαγία Σαλαχώνη προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Πρόσφατα συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» από τα αγαπημένα του πρόσωπα ο θείος μου αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Μίμης) ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ, αταλάντευτος υποστηρικτής των ιδανικών του ΚΚΕ και της πάλης της εργατικής τάξης για τα δικαιώματά της. Παράλληλα υπήρξε καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη», τον οποίο χαριτολογώντας αποκαλούσε: «Το δικό μας Ευαγγέλιο».

Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων Αθήνας, 100 ευρώ, όπως έκανε όσο ζούσε και εκείνος σε κάθε οικονομική εξόρμηση.

Ο ανιψιός του Νίκος Νικητόπουλος

* * *

Στη μνήμη του ΟΜΗΡΟΥ και της ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, από τον Αγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, η κόρη τους Λίτσα προσφέρει στο ΚΚΕ 20 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του Χ.Σ. οπαδού του ΚΚΕ η κόρη του Μαίρη πρόσφερε στο ΚΚΕ 10 ευρώ.

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη των αγαπημένων αδελφών μου ΓΙΩΡΓΟΥ και ΑΓΓΕΛΑΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ, από τη Μεγάλη Βρύση Κιλκίς, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Αλεξάνδρα Νικητίδου

* * *

Στη μνήμη του γείτονα και φίλου ΠΑΥΛΟΥ ΗΛΙΑΔΗ, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, η οικογένεια Στράτου Δογάνη προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

* * *

Στη μνήμη του γαμπρού μου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΘΥΜΟΥ, ο οποίος πέθανε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρω 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ελληνικού, στο Κόμμα.

Ελένη Μανιατάκου

* * *

Φωτ.

Στις 3 Απρίλη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ. Γεννήθηκε το 1921 και πέθανε στις 3 Απρίλη 2005. Μέλος του ΚΚΕ από το 1942, καπετάνιος του ΕΛΑΣ στην Κατοχή και Αξιωματικός του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, αγωνιζόταν έως το τέλος της ζωής του για τα ιδανικά του ΚΚΕ: Να καρπωθούν οι εργαζόμενοι αυτό που παράγουν. Να μη γίνει ποτέ μα ποτέ πια πόλεμος.

Λάζαρος Κυριακίδης
Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Η σύζυγος: Ξανθούλα

Ο γιος του: Νίκος

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατο της ΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥΛΟΥ, από το Ισαρι Αρκαδίας, και αντίο για μνημόσυνο, προσφέρουμε 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Κωνσταντίνου» Ηλιούπολης.

Τα παιδιά της: Κανέλλος - Βασίλης

* * *

Φωτ.

«Εφυγε» στις 13 Δεκέμβρη 2007 από κοντά μας η ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΟΜΠΙΚΑ σε ηλικία 57 χρόνων. Ηταν μέλος του Κόμματος 30 χρόνια. Σταθερή στις ιδέες της, δεν υποχώρησε στις δύσκολες μέρες της ανατροπής του σοσιαλισμού και δεν απογοητεύτηκε όταν η αρρώστια χτύπησε την πόρτα της γιατί ήταν άνθρωπος αισιόδοξος.

Δούλεψε ακούραστα με αποτελεσματικότητα στο μαζικό κίνημα και την Κομματική Οργάνωση Ζωγράφου.

Στη μνήμη της οι σύντροφοί της από την ΚΟΒ Ζωγράφου προσφέρουν 210 ευρώ στο ΚΚΕ και υπόσχονται να συνεχίσουν σταθερά στο δρόμο της για την Κοινωνία που και η ίδια αγωνίστηκε.

* * *

Φωτ.

Στις 13 Μάρτη 2008 πέθανε σε ηλικία 88 χρόνων ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΗΣ.

Κηδεύτηκε στις 14 Μάρτη στο χωριό του, Αμπελώνα της Ηλείας, σύμφωνα με την επιθυμία του.

Ο Γιάννης Κάρδαρης, σε νεαρή ακόμα ηλικία, επέλεξε το δρόμο του αγώνα και της αντίστασης ενάντια στους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Βγήκε στο βουνό και από τις γραμμές του ΕΛΑΣ πάλεψε για μια Ελλάδα λεύτερη, για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του. Το 1943 οργανώνεται στο ΚΚΕ και από τότε, 65 ολόκληρα χρόνια, τίμησε τον τίτλο του μέλους του Κόμματος, ώσπου έφυγε όρθιος και αταλάντευτος όπως όρθιος και αταλάντευτος στάθηκε σε όλη του τη ζωή. Ξεριζώθηκε από τον τόπο του, γνώρισε κυνηγητά, συλλήψεις και βασανιστήρια, εξορίστηκε στη Γυάρο. Δε σταμάτησε να αγωνίζεται για την πρόοδο του λαού ως μέλος της ΕΔΑ. Η Χούντα τον εξορίζει και πάλι στη Γυάρο κι από κει στη Λέρο.

Αννα Τσαπάλα
Μετά τη μεταπολίτευση αναπτύσσει πλούσια δράση όπου το Κόμμα τον έταξε, στο Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων, στο Παράρτημα της Εθνικής Αντίστασης, στους Συνταξιούχους. Μπροστά στις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες, με οδηγό το αναπτυγμένο του ταξικό κριτήριο, έμεινε σταθερά προσηλωμένος στη νομοτέλεια της εποχής μας, υπερασπιζόμενος το Κόμμα και την προοπτική της Ανθρωπότητας: το σοσιαλισμό.

Παρηγοριά και περηφάνια για την οικογένειά του, τη γυναίκα του, την κόρη του, τα εγγόνια του, η μεγάλη προσφορά της ζωής του, για να πάψει η αδικία και η εκμετάλλευση, για το Σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του Γιάννη Κάρδαρη, οι σύντροφοί του από τις Κομματικές Οργανώσεις Ζωγράφου προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ.



Αγγέλα Ραπτοπούλου


Γιώργος Ραπτόπουλος


Χρύσα Χριστοφορίδου


Εφροσύνη Σταμούλη


Αλίκη Λοβέρδου


Τασία Πούλου


Ελένη Μαθιουδάκη


Μαρία Τσιομπίκα


Γεράσιμος Δρακάτος


Κωνσταντίνος Λεονταράκης


Γιάννης Κάρδαρης


ΗΛΙΑΣ ΜΑΝΟΣ