Η λέσχη της ... «ΕΣΣΔ»
Τετάρτη 9 Απρίλη 2008

Του Τάσου Αναστασίου (από τα «Νέα)
Κάθε απηνής διώκτης της ντόπας από όλους αυτούς που μαζεύτηκαν εσχάτως στα κανάλια, εφόσον σέβεται τον εαυτό του και το «τάμα» του να σώσει την ανθρωπότητα από τους «φαρμακοτρίφτες», αισθάνεται ιερό του χρέος όταν βγαίνει στα τηλεπαράθυρα για το θέμα της (ελληνικής) εθνικής ομάδας άρσης βαρών να μαστιγώνει αμείλικτα τα αναβολικά της ...Ανατολικής Γερμανίας!

Προχτές, ένας εκ των ευφυέστερων της παραπάνω συνομοταξίας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλος, αποκάλυψε στο πανελλήνιο την αιτία του κακού: Οι Σοβιετικοί, είπε, ήταν που έμπασαν τα αναβολικά στον αθλητισμό και πήραν στο λαιμό τους και τους Αμερικάνους!

*

Η προσέγγιση του δημάρχου και των «συναθλητών» του στον όμιλο της δικής τους ΕΣΣΔ (σ.σ.: «Ενωση Σαχλαμάρας Σπουδαιοφανών Δοκησίσοφων») είναι αυτόχρημα ...ακαταμάχητη.

Ως εκ τούτου, λοιπόν:

Για το τι έκαναν οι Σοβιετικοί στον αθλητισμό, πάντως, υπάρχουν ορισμένοι αναμφισβήτητοι αριθμοί:

Μέχρι το 1974 στην ΕΣΣΔ υπήρχαν στο πλαίσιο του μαζικού λαϊκού αθλητισμού πάνω από 15 εκατομμύρια αθλητές! Το 1975 (στο μέσον της δεκαετίας που οι Σοβιετικοί «μάθαιναν στους Αμερικανούς τα αναβολικά»!) στην ΕΣΣΔ υπήρχαν 4.704 ανώτερες αθλητικές σχολές, 4.069 αθλητικές σχολές Νέων και Παίδων, 563 σχολές ειδικά για την προετοιμασία αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αθλητικά σχολεία στα οποία εργάζονταν πάνω από 50.000 προπονητές και 71 ανώτατες αθλητικές σχολές, όπου εκπαιδεύονταν πάνω από 1,6 εκατομμύρια αθλητές!

*

Ναι, μα και πάλι πώς μπορεί να μιλάει το ΚΚΕ και ο «Ρ», αφού «αναβολικά υπήρχαν και στην Ανατολική Γερμανία», επιμένουν οι του κλαμπ της «ΛΔΓ» (σ.σ.: «Λέσχη Διαβόητης Γελοιότητας»).

Πρόκειται για ασυναγώνιστο «επιχείρημα», απορούμε, μάλιστα, πώς και δεν έχει ενταχθεί ακόμα στη φαρέτρα των διακινητών των «αρχείων της Στάζι». Και από ποιους εκτοξεύεται; Από τους ίδιους που εξασκούνται στο άθλημα της χυδαιότητας και του αμοραλισμού, υπηρετώντας τη λογική του Τζέκου, με τον οποίο έχουν ουκ ολίγες αναμνηστικές φωτογραφίες. Πώς το έλεγε ο εκλεκτός τους; Α, ναι: «Ντοπαρισμένος είναι μόνο όποιος πιάνεται»!

Τώρα, βέβαια, με την άρση βαρών ξαναπιάστηκαν στα πράσα. Και ως συνήθως στα δύσκολα, όταν η «μπόχα» ξεχειλίζει, το τελευταίο τους καταφύγιο είναι να το παίζουν ...«Γερμανοί». Ενίοτε και «Κινέζοι»...