ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Αιματηρές επιδρομές και εισβολές στη Γάζα
Σάββατο 12 Απρίλη 2008

Associated Press

Ο μικρός δωδεκάχρονος Παλαιστίνιος νεκρός χτες από την ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Με αεροπορικές επιδρομές και χερσαίες εισβολές συνεχίστηκαν χτες τα «αντίποινα», όπως υποστήριζε ο ισραηλινός στρατός, για την επίθεση Παλαιστινίων μαχητών κατά της αποθήκης καυσίμων στο Ναχάλ Οζ, την Τρίτη, όπου σκοτώθηκαν δύο Ισραηλινοί εργάτες. Τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων οι τέσσερις παιδιά και έφηβοι, και αρκετοί, των οποίων ο αριθμός δε διευκρινίζεται, τραυματίστηκαν.

Οι ισραηλινές επιχειρήσεις, που χαρακτηρίστηκαν επισήμως «ρουτίνα», επικεντρώθηκαν στην περιοχή γύρω από τον προσφυγικό καταυλισμό Μπουρέιγ, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας. Δύο μαχητές της «Χαμάς» σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή στο Κχαν Γιούνις και λίγο αργότερα, 15 ισραηλινά τανκς συνοδευόμενα από δύο εκσκαφείς εισέβαλαν στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τον παλαιστινιακό καταυλισμό και συγκρούστηκαν, με σφοδρότητα, με Παλαιστινίους ενόπλους.

Παλαιστινιακές πηγές υποστήριζαν ότι τουλάχιστον το ένα από τα νεκρά παιδιά, ένας 10χρονος, έφερε τραύματα στο στήθος και στο κεφάλι, καταγγέλλοντας ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες έβαλλαν, αδιακρίτως, κατά σπιτιών, αμάχων και παιδιών. Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες για θύματα αμάχους και παιδιά, ενώ η ισραηλινή ηγεσία επανέλαβε τις απειλές της για «εξολόθρευση κάθε απειλής που μπορεί να προέρχεται από τη "Χαμάς"».