ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Τρίτη 15 Απρίλη 2008

Στρατής Περγαλίδης
Φωτ.

Ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΕΡΓΑΛΙΔΗΣ στις 14 Ιούνη 1947 άφησε την τελευταία πνοή του στα κρατητήρια της Ασφάλειας Ηρακλείου Κρήτης, όπου βασανίστηκε απάνθρωπα. Το 1945 είχε εκλεγεί πρόεδρος του ΕΚΗ. Εκεί αγωνίστηκε για να βελτιώσει τις συνθήκες της δουλeιάς και της ζωής των εργατών. Εφηβος οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ, κυνηγήθηκε από τη Μεταξική δικτατορία, έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και τότε έγινε μέλος του ΚΚΕ. Τίμιος, εξαίρετος άνθρωπος και αληθινός κομμουνιστής. Κράτος και παρακράτος τον θεώρησαν επικίνδυνο αντίπαλο και μαζί τον έβγαλαν από το δρόμο του. Εξάντλησαν τον πιο απάνθρωπο τρόπο και έδειξαν όλο το μίσος και τη βαρβαρότητά τους.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Μοσχάτου.

Η κόρη του Ε.Κ.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και καθημερινού αναγνώστη του «Ριζοσπάστη», με τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από το θάνατό του, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κεντροανατολικής Πόλης Καλαμάτας.

Δημήτρης Σταυρόπουλος

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 6 μήνες από τις 6 Οκτώβρη 2007, που «έφυγε» από κοντά μας η πολυαγαπημένη μητέρα μου ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΠΑΡΑΤΣΗ.

Στη μνήμη της προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γκύζη και 50 ευρώ στο Παράρτημα Γκύζη της ΠΕΑΕΑ.

Η κόρη της: Δέσποινα

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης θείας μας ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ , η οποία έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων.

Νίκα - Σωτήρης και Μαρία



Βασιλική Μπαρατση