ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Πικετοφορίες για την ακρίβεια
Τετάρτη 23 Απρίλη 2008

Από τη χτεσινή πικετοφορία στην Αθήνα
Την πολιτική της κυβέρνησης που τους καταδικάζει στην ανέχεια, και τη φτώχεια, με συντάξεις πείνας και αυξήσεις - κοροϊδία, κατήγγειλαν χτες για ακόμα μια φορά οι συνταξιούχοι σε Αθήνα (φωτ.) και Πειραιά, πραγματοποιώντας πικετοφορίες στις αγορές των δυο πόλεων.

Στην Αθήνα, το ραντεβού είχε οριστεί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Λίγο πριν ξεκινήσει η διαμαρτυρία, ο Διαμαντής Μαυροδόγλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, τόνισε ότι οι συνταξιούχοι δε βιώνουν μέρες ανάστασης, αλλά μέρες σταύρωσης, καθώς το πενιχρό τους εισόδημα δεν τους επιτρέπει να κάνουν τα στοιχειώδη. Κάλεσε τους συνταξιούχους σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά, ενώ - όπως υπογράμμισε - ο αγώνας τους θα κλιμακωθεί μετά το Πάσχα. Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι, φωνάζοντας συνθήματα, διέσχισαν τις οδούς Αθηνάς, Ευριπίδου και Αιόλου για να καταλήξουν και να ολοκληρώσουν τη διαμαρτυρία τους στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Στον Πειραιά, οι συνταξιούχοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Συνταξιουχικών Σωματείων Πειραιά, συγκεντρώθηκαν το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και πραγματοποίησαν πικετοφορία στην αγορά του Πειραιά.