ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
«Τσουχτερές» αυξήσεις από την Πρωτομαγιά

Υπερδιπλασιασμός των εισιτηρίων από το νέο χρόνο

Πέμπτη 24 Απρίλη 2008

Eurokinissi

«Φωτιά» βάζει η κυβέρνηση και στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών από την Πρωτομαγιά, ενώ έως το τέλος του χρόνου η τιμή των εισιτηρίων θα υπερδιπλασιαστεί και θα φτάσει στο ένα ευρώ!

Με τις «τσουχτερές» αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, η κυβέρνηση επιφέρει ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων και των συνταξιούχων, που χρησιμοποιούν κατά τεκμήριο τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, από την Πρωτομαγιά καταργούνται τα φτηνά εισιτήρια (45 λεπτά το πιο φτηνό του τραμ, 50 λεπτά για λεωφορεία - τρόλεϊ και 70 λεπτά για τον ΗΣΑΠ) και στη θέση τους καθιερώνεται ενιαίο εισιτήριο για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με κόστος 80 λεπτά από την Πρωτομαγιά και 1 ευρώ από την Πρωτοχρονιά του 2009!

Το κύμα των αυξήσεων, ωστόσο, δεν περιορίζεται στις τιμές των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών, καθώς η κυβέρνηση «μαγειρεύει» τσουχτερές αυξήσεις και στα εισιτήρια του ΟΣΕ και των ιδιωτικών ΚΤΕΛ, καθώς και στα κόμιστρα ταξί, φορτηγών ΔΧ και βυτιοφόρων.

Ειδικότερα για τις αστικές συγκοινωνίες, από την Πρωτομαγιά: