Πάσχα με τον «902 TV»
Παρασκευή 25 Απρίλη 2008

Λάκης Χαλκιάς
Υμνους της Μεγάλης Εβδομάδας και εορταστικό πρόγραμμα την Ανάσταση το βράδυ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα του «902 TV». Συγκεκριμένα, θα δούμε:

Μεγάλη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

09.10 «Ο ήχος της σιωπής και της γραφής». Υμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας.

18.45 «Μουσικές διαδρομές». Θρήνοι και Υμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας, από τον Μανώλη Καρπάθιο.

20.30 Ξένη σειρά. «Οι 4 τανκιστές και το σκυλί». Θα μεταδοθεί το 15ο επεισόδιο της ενδιαφέρουσας πολωνικής σειράς, με ήρωες το πλήρωμα του τανκ με αριθμό 102 και το σκύλο τους Σαρκ.

21.30 «Στα μονοπάτια του πολιτισμού». Μεγάλη Εβδομάδα, με τον Λάκη Χαλκιά.

Μεγάλο ΣΑΒΒΑΤΟ

07.00 «Το ντοκιμαντέρ στον 902». Οδοιπορικό στην Ιερά Μονή Γηρομερίου.

07.40 «Ο ήχος της Σιωπής και της Γραφής». Θρησκευτικές εικόνες.

18.30 «Σελίδες γνώσης». Η Αννεκε Ιωαννάτου θα συζητήσει για δύο βιβλία, το «Αναδρομή στο χώρο και το χρόνο» και το «Νέα Υόρκη - Παρίσι - Βαγδάτη» (Εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή»), με την συγγραφέα τους Κυριακή Γεροζήση. Ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τους συγγραφείς, η ζωή των ανθρώπων και δη των λεγόμενων αφανών ηρώων της καθημερινής ζωής. Στα βιβλία αυτά, η μοίρα των ανθρώπων καθορίζεται μόνο εν μέρει από τις επιλογές των πρωταγωνιστών, ενώ η δύναμη των συμπτώσεων έχει και αυτή το μερίδιό της.

Στις 20.30 «Μουσικές διαδρομές». Με τον Γ. Μπέζο, τον Δ. Τουλιάτο και τον Γ. Ανδρεάτο. 22.20 «Μουσικές διαδρομές». Με καλό λαϊκό τραγούδι, από τον Αγάθωνα και την παρέα του.

Στις 23.00 «Εορταστικό πρόγραμμα». Η εκπομπή «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα» με τον Πάρη Μήτσου θα είναι κοντά σας για τέσσερις ώρες από τις «Διαδρομές». Στο γνωστό μαγαζί της οδού Πατησίων, στέκι του λαϊκού, ρεμπέτικου και παραδοσιακού τραγουδιού, ο Δημήτρης Κοντογιάννης, η Θεοδοσία Στίγκα και ο Λευτέρης Τάτσης, μαζί με την ορχήστρα τους, παίζουν και τραγουδούν, ειδικά για τους φίλους της τηλεόρασης του «902». Επίσης συμμετέχει ο Γιάννης Ντουνιάς, με τα δικά του τραγούδια. Ενα πρόγραμμα με κέφι, διάθεση και μεράκι που θα προβληθεί σε επανάληψη την Κυριακή του Πάσχα από τις 15.30 έως τις 19.30.

03.00 «Μουσικές διαδρομές». Με τον Μπάμπη Τσέρτο, την Σωτηρία Λεονάρδου και την Γιούλη Τσίρου. 04.30 Μουσικών διαδρομών συνέχεια με τον Γιάννη Λεμπέση. Στις 05.30 με την Γιώτα Βέη και στις 06.00 με τους Κώστα Μακεδόνα, Παντελή Θαλασσινό και Δέσποινα Ολυμπίου.

Κυριακή του ΠΑΣΧΑ

07.00 Παιδικό πρόγραμμα με τις ιστορίες του Καραγκιόζη. Στις 08.30 «Στα μονοπάτια του πολιτισμού». Γιορτή τσίπουρου. Στις 11.30 «Στα μονοπάτια του πολιτισμού». Κρητικό γλέντι από την Κρητική Ενωση Καματερού «Το Αρκάδι».

Στις 12.00 «Στα μονοπάτια του πολιτισμού». Ικαριώτικο παραδοσιακό γλέντι από τον «ΙΚΑΡΟ».

Στις 14.00 «Κοντά στην παράδοση». Παραδοσιακή μουσική και τραγούδια με τον Παντελή Σούλη.

Στις 20.20 «Μουσικές διαδρομές». Με τον Βαγγέλη Κορακάκη, από την «Μαγιοπούλα».

Στις 22.05 «Κλασικές αρμονίες». Με τα μπαλέτα Μπολσόι και Κίροφ.