ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Κυριακή 4 Μάη 2008

Χρήστος Αραχωβίτης
Φωτ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΡΕΝΤΖΟΥ (Καπ. Βλαντή), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, η σύζυγός του, ο γιος και η νύφη του προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Σκοπευτηρίου Καισαριανής, 500 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Δύο χρόνια πέρασαν από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος σύντροφός μου ΑΛΕΚΟΣ ΜΠΕΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Τα τελευταία χρόνια που ζούσε στην επαρχία ήταν καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη του προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 200 ευρώ.

Η σύζυγός του Ειρήνη Μπέη

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 5 χρόνια από την Πρωτομαγιά του 2002, που έφυγε από τη ζωή η αξέχαστη αγωνίστρια ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, 100 ευρώ.

Σταμάτης Σωτηρόπουλος

* * *

Φωτ.2

Συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από το θάνατο του ΠΑΥΛΟΥ και της ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΚΟΥΦΗ.

Στη μνήμη τους τα παιδιά τους Μίρκα και Θανάσης προσφέρουν 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου - Πατησίων.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΘΩΜΑ ΣΑΜΑΡΑ, αγωνιστή της ελευθερίας και της δημοκρατίας, ο οποίος πέθανε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού, και αντί για λουλούδια στον τάφο του, προσφέρω στην ΚΟΒ Ελασσόνας 50 ευρώ.

Ειρήνη Σαμαρά

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης μας συζύγου, μητέρας και γιαγιάς ΒΕΡΓΕΝΑΔΑΣ ΘΕΟΥ, η οποία γεννήθηκε το 1945 στη Λαγκάδα Κόνιτσας, προσφέρουμε στη ΝΕ Μαγνησίας 50 ευρώ.

Κοσμάς Σερδερίδης
Ο σύζυγος: Στέφανος Θέος

Τα παιδιά: Κωνσταντίνα, Βαγγέλης, Ευθύμιος.

Ο γαμπρός: Δημήτρης Πολυχρόνης

Ο εγγονός: Αθανάσιος Πολυχρόνης

* * *

Φωτ.

Στις 20 Αυγούστου συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ Αθαν. ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ, μέλους του ΚΚΕ, αντιστρατήγου ε.α. και δικηγόρου, ο οποίος έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση στη Μέση Ανατολή.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Σοφία Αραχωβίτη πρόσφερε 30 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.2

Ο πατέρας μας ΑΒΡΑΑΜ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 28 Απρίλη 2002, πιστός στα ιδανικά του. Για την εντιμότητα, την ανιδιοτέλεια και την αγωνιστικότητά του είχε κερδίσει την εκτίμηση όλων.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη της μητέρας μας ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ, επίσης αγωνίστριας, η οποία πέθανε στις 30 Γενάρη 2005, προσφέρουμε 100 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης και 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Είμαστε περήφανες για τους γονείς μας.

Κυριακή, Ελένη, Ξένια

* * *

Φωτ.2

Στις 25 Απρίλη συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (Ραγιάς).

Γεννήθηκε το 1914 στο Λιτόχωρο. Εφηβος μπήκε στη βιοπάλη και γνωρίστηκε με τα ιδανικά του κομμουνισμού. Ηταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και στον εμφύλιο μαχητής του ΔΣΕ. Από το 1949 έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Υπήρξε υπόδειγμα οικογενειάρχη, τίμιου ανθρώπου και συνεπή αγωνιστή.

Επαναπατρίστηκε το 1978. Από τότε και ως το θάνατό του ήταν δραστήριο μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του και στη μνήμη του αδερφού του ΓΙΩΡΓΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (Φωτεινού) προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΚΟΒ Λιτόχωρου.

Η σύζυγος Αλεξάνδρα Ελευθερίου

Τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Βενετσάνης Βενετσανόπουλος
* * *

Φωτ.

Πέρασαν ολόκληρα 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και λογοτέχνης ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΪΝΗΣ.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Αικατερίνα Γαρδικιώτη - Κοΐνη προσφέρει 70 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΛΑΖΑΡΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΑ προσφέρω 15 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Δημητρίου».

Η γυναίκα του Βαγγελιώ Παραθυρά

* * *

Γερμανοί και συνεργάτες τους μας είχαν πιάσει και μας μετέφεραν στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου με σκοπό να μας εκτελέσουν. Οσοι γλιτώσαμε ήταν γιατί ο σοβιετικός στρατός είχε μπει στη Βουλγαρία και οι Γερμανοί έφυγαν εσπευσμένα.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των 200 συγκρατουμένων μου στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου, οι οποίοι εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944, προσφέρω 100 ευρώ στο Κόμμα τους, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Δημητρίου».

Ο συγκρατούμενός τους Μανώλης Χνάρης

* * *

Φωτ.

Στις 15 Απρίλη έκλεισαν 2 χρόνια από τότε που λείπει από κοντά μας ο σύζυγος και πατέρας ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στην ΚΟΒ Καλαμπάκας και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η συντρόφισσά του: Μαρία

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.2

Ο σύντροφός μου ΒΕΝΕΤΣΑΝΗΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για να δει ο λαός καλύτερες μέρες. Τους αγώνες του αυτούς τους «πλήρωσε» με πολύχρονες φυλακίσεις και εξορίες στο Μακρονήσι, τον Αϊ-Στράτη, τα Γιούρα.

Παύλος Κούφης
Ο αγωνιστής ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ πιάστηκε, βασανίστηκε άγρια στα κρατητήρια της Ασφάλειας, καταδικάστηκε σε θάνατο από έκτακτο στρατοδικείο και εκτελέστηκε τον Ιούνη του 1948.

Στη μνήμη των δύο συντρόφων μου προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης - Σαφράμπολης - Περισσού και ευχαριστώ τη συντρόφισσα Σ. Σφήκα για την αναφορά στη μνήμη του Βενετσάνη.

Δέσποινα Βενετσανοπούλου

* * *

Φωτ.2

Ο ΚΟΣΜΑΣ Δημητρίου ΣΕΡΔΕΡΙΔΗΣ καταγόταν από τον Πόντο, από όπου ορφανό παιδί ήρθε στην Ελλάδα. Εγκαταστάθηκε στο Γερακαριό Κιλκίς. Το 1928 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Πιάστηκε το 1936 και εκτοπίστηκε στη Φολέγανδρο. Μετά τη δικτατορία του Μεταξά μεταφέρθηκε στην Ακροναυπλία.

Στην Κατοχή, μεταφέρθηκε στο Χαϊδάρι.

Εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του 1944.

Στην αθάνατη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη της γυναίκας του ΠΑΡΘΕΝΑΣ, μέλους του ΚΚΕ, η κόρη τους Πελαγία και ο γαμπρός τους Χρήστος Χρηστίδης προσφέρουν στη ΝΕ Κιλκίς 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Η οικογένεια Στέλιου Καραγιαλάννη πρόσφερε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας, 200 ευρώ, στη μνήμη του παππού ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΛΑΝΝΗ και της γιαγιάς ΠΑΡΘΕΝΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΛΑΝΝΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

* * *

Στις 13 Απρίλη 2008 έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών ο ΣΠΥΡΟΣ ΦΕΛΛΑΣ, μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Κηδεύτηκε στο χωριό του Μάχο Ηλείας. Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, παρέμεινε ως το τέλος της ζωής του πιστός στα ιδανικά του λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ.

Ευτυχία Κούφη
Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στην κηδεία του οι σύντροφοί του από την ΚΟβ «Αγ. Νικολάου» Αχαρνών πρόσφεραν 90 ευρώ για τα 90χρονα του ΚΚΕ και 120 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

* * *

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΜΑΛΑΤΟΣ, από το Ροδοτόπι Ιωαννίνων, «έφυγε» από τη ζωή στις 19 Απρίλη 2008 σε ηλικία 85 χρόνων. Ηταν μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Στην μνήμη του, τα παιδιά του Αναστάσιος και Μαριάνθη προσφέρουν για την αποπεράτωση των γραφείων του ΚΚΕ στα Γιάννενα 50 ευρώ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».



Παρθένα Σερδερίδη


Θεόδωρος Κοϊνης


Ορέστης Μακρίδης


Κώστας Γκουλιώνης


Θωμάς Σαμαράς


Στέλιος Καραγιαλάννης


Ισαβέλλα Σωτηροπούλου


Γιάννης Ελευθερίου


Γιώργος Ελευθερίου