ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΠΑΜΕ
Σημαντικές κατακτήσεις στη μάχη ενάντια στις απολύσεις

Ο συντονισμένος αγώνας και η αλληλεγγύη στρίμωξαν την εργοδοσία και οδήγησαν στην επαναπρόσληψη εργαζομένων

Σάββατο 3 Μάη 2008

Η άμεση παρέμβαση του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών επέβαλε πρόσφατα την ανάκληση της απόλυσης ενός μετανάστη εργάτη σε βιοτεχνία Ιματισμού στα Πατήσια
Μ' ένα μπαράζ απολύσεων κυρίως σε βάρος πρωτοπόρων εργαζομένων στον κλάδο και στον τόπο της δουλειάς τους, επιχειρεί η εργοδοσία να ανακόψει την αυξανόμενη επιρροή του ΠΑΜΕ στην εργατική τάξη και τους μαζικούς αγώνες με το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, η απάντηση των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ήταν άμεση και καθοριστική.

Αρκεί μια σύντομη ανασκόπηση του τελευταίου εξαμήνου, κατά τη διάρκεια του οποίου δεκάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν στο στόχαστρο της εργοδοσίας, εξαιτίας της συμμετοχής τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις, της συνεπούς συνδικαλιστικής τους δράσης. Οι μάχες που έδωσε το ΠΑΜΕ για την ανάκληση αυτών των απολύσεων επιβεβαίωσε ότι ο ταξικός και συντονισμένος αγώνας, η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργάτες μπορούν να οδηγήσουν στην απόσπαση κατακτήσεων, να τσακίσουν την εργοδοτική τρομοκρατία, να ανοίξουν δρόμο για πιο ριζοσπαστικές αλλαγές προς όφελος της εργατικής τάξης.

Ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές μάχες που το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έδωσε το προηγούμενο διάστημα, αποτρέποντας δεκάδες τρομοκρατικές απολύσεις, υπερασπιζόμενο το δικαίωμα στη δουλειά και τη συνδικαλιστική δράση.

Τρόμαξαν τους εργοδότες
Μάχη σε όλους τους κλάδους