ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ΣΤΟ 26ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
θα γίνει!
Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2000

Το Μέτωπο θα χτιστεί, δεν υπάρχει αμφιβολία, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Οσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα για το λαό, για την ειρήνη στην περιοχή. Το ΚΚΕ θα είναι πάντα στο πόδι, έτοιμο να στηρίξει μια γενικευμένη προσπάθεια. Σήμερα αυτό που είναι απολύτως ρεαλιστικό, είναι να συνεχίσουμε όλοι, όσοι ως τώρα συναντηθήκαμε σε διάφορα μέτωπα πάλης, σε αγώνες, σε πρωτοβουλίες, σε εκλογικές αναμετρήσεις.

Να δώσουμε νέα ώθηση σε συσπειρώσεις - συνεργασίες που έχουν ήδη βγει στην επιφάνεια, αλλά και να σκεφθούμε νέα μέτωπα δράσης και συνεργασίας. Να επιταχύνουμε τις διεργασίες για το Μέτωπο μέσα από πανελλαδικές, τοπικές, κλαδικές ή κατά τομέα συσπειρώσεις, με αντιμονοπωλιακούς αντιιμπεριαλιστικούς στόχους και αιτήματα.

Τα γεμάτα θέληση βλέμματα των νέων στο κάλεσμα του Κόμματος, η σπουδαία δουλιά που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα στο κίνημα της νεολαίας, η ολόπλευρη βοήθεια του ΚΚΕ, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση, για να μπορέσει και η ΚΝΕ να συμβάλει στην οικοδόμηση του Μετώπου, για να μπορέσουν οι αγώνες της νεολαίας μαζί με της εργατικής τάξης να γίνουν το πιο καλό λίπασμα, βασικό «πολλαπλασιαστικό υλικό» για το Μέτωπο και τη νικηφόρα προοπτική, για τη λαϊκή οικονομία και τη λαϊκή εξουσία.