`
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2000

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ
Φωτ.

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΛΠΕΑ και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρουμε 10.000 δρχ. για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Μαρία Κυζίλη - Αγγελοπούλου

* * *

Στη μνήμη του ΙΩΑΝΝΗ ΜΗΛΟΠΟΥΛΟΥ, ο γιος του Νίκος Μηλόπουλος προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» 50.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Αγαπητέ «Ριζοσπάστη»

Στις 28 Σεπτέμβρη 1973 στην πόλη της Πολωνίας Πόζναν, ύστερα από βαριά αρρώστια, πέθανε η γυναίκα μου ΘΩΜΑΗ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ. Ηταν μέλος του ΚΚΕ από το 1943. Στον ΕΛΑΣ ήταν ανταρτοεπονίτισσα και από τον Αύγουστο του 1946 από τις πρώτες μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Τραυματίστηκε σοβαρά τρεις φορές: Ιούνης 1947, Ιούλης 1948 και Αύγουστος 1949.

Στη μνήμη της και στη μνήμη του αγωνιστή πατέρα της, ΠΑΣΧΑΛΗ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, σου στέλνω 10.000 δρχ.

Συντροφικά Ν.Π. Καραθάνος

* * *

φΩΤ.

Στις 13 Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τον άδικο χαμό του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΙΤΣΙΜΠΟΝΑ. Γεννήθηκε στις 11 Νοέμβρη 1962 στην Τσαρίτσανη Ελασσόνας, από γονείς αγρότες.

Από μικρός είχε κλίση στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο, στο οποίο και διέπρεψε. Αρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στην ομάδα «Οικονόμο Τσαρίτσανης». Στη συνέχεια ήταν βασικός παίκτης της ΑΕΛ με την οποία πήρε και το πρωτάθλημα το 1988, του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και η τελευταία ομάδα στην οποία έπαιζε, πριν από τον απροσδόκητο χαμό του, ήταν η ΑΕ Τυρνάβου.

Στη μνήμη του ο πεθερός του Χρήστος Βασαρδάνης προσφέρει, μέσω της ΝΕ Λάρισας, 10.000 δρχ. για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη» και 5.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΓΕΛΗ, μέλους του ΚΚΕ και προς τιμή του 16ου Συνεδρίου προσφέρω 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Ζωγράφου.

Sportidea

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΤΣΙΜΠΟΝΑΣ
Σοφία Αγγελή

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΣΤΑΘΗ ΜΟΛΥΒΑ, προσφέρουμε 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Βάσω Μολύβα

Τα παιδιά του Γρηγόρης και Αργυρώ

* * *

Φωτ.

Αγαπητέ «Ριζοσπάστη»

Σου στέλνω 10.000 δρχ. για το συνέδριο του Κόμματος με την παράκληση να δημοσιεύσεις ένα ποίημα που το έγραψε η συμμαθήτρια του Γυμνασίου της αγαπημένης θυγατέρας μου ΣΤΑΙΜΗΣ ΒΙΓΚΟΥ, που πέθανε στις 5 Νοέμβρη: Στη Σταίμη μας/ Εφυγες τόσο ξαφνικά/μας άφησες μέσα μας κενά/εσύ η ζωή προσωποποιημένη/Σταίμη μας αγαπημένη/το γέλιο σου ήταν μόνιμο/στο αγγελικό σου προσωπάκι/Κι όμως το ζήλεψε κι αυτό/ και ήρθε και το πήρε το καλό σου αγγελάκι/Ησουν στην τάξη η χαρά/ήσουν ηλιαχτίδα/ είχες καρδούλα μάλαμα/που δεν είχε αντάλλαγμα/Αγγελοι εκεί ψηλά/θα σ' έχουν σε παλάτια/γιατί σωστή πριγκίπισσα ήσουνα/με τα γλυκά σου μάτια.

Σ' αγαπούσα πάρα πολύ, η συμμαθήτριά σου Κατερίνα Κούφη

και ο μπαμπάς σου Κυριάκος Ζαχαριάδης, Μακρονησιώτης