Ενοχλήθηκαν
Τρίτη 27 Μάη 2008

Γρηγοριάδης Κώστας

Στην παραλία του Αγίου Κοσμά (Ελληνικό) πραγματοποιήθηκε στις 25/05/08 συγκέντρωση από το Δήμο Ελληνικού, προκειμένου να αποδεσμευτεί ο χώρος της παραλίας, από τα ιδιωτικά συμφέροντα που τον εκμεταλλεύονται και να παραδοθεί η παραλία ελεύθερη για δωρεάν χρήση στο λαό.

Από το ΚΚΕ παραβρέθηκε και μίλησε η βουλευτής και Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βέρα Νικολαΐδου, η οποία τόνισε: Το ΚΚΕ παλεύει για ανοιχτές ακτές, ελεύθερες και δωρεάν για το λαό, για την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε αυτές από ιδιώτες. Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα για ελεύθερη πρόσβαση και δωρεάν χρήση όλων των ακτών για το λαό και τους εργαζόμενους για να μπορούν να πηγαίνουν στη θάλασσα, να ξεκουράζονται και να ψυχαγωγούνται χωρίς να πλουτίζουν οι ιδιώτες σε βάρος τους. Να απελευθερωθούν οι ακτές από κάθε δραστηριότητα που βρίσκεται σε αντίθεση με την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα και τον αθλητισμό.

Κατήγγειλε, επίσης, τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και την προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, που με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων παραχώρησαν τις παραλίες και τα έργα που έγιναν πάνω σε αυτές σε ιδιώτες.

Φαίνεται, όμως, ότι οι θέσεις αυτές του ΚΚΕ ενόχλησαν πολύ όχι μόνο τα ιδιωτικά συμφέροντα που λυμαίνονται τις παραλίες αλλά και συγκροτήματα των ΜΜΕ (ακόμη και την ΕΡΤ), γι' αυτό και εξαφάνισαν τις θέσεις του ΚΚΕ από τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά τους μέσα.