ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Οι φοιτητές συνεχίζουμε τον αγώνα»
Τρίτη 27 Μάη 2008

Σε συνέχιση του αγώνα κάλεσε τους φοιτητές το Συντονιστικό Αγώνα Γενικών Συνελεύσεων των Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων της Θεσσαλονίκης εκφράζοντας την αντίθεση των συλλόγων στην προώθηση των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων. Με συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε χτες το πρωί το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων (Φυσικού, Χημικού, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, Νηπιαγωγών, Μουσικού, ΣΤΕΦ, ΣΤΕΤΡΟΔ) κάλεσε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές σε αγωνιστικό συναγερμό.

«Η πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, έχει ως σκοπό την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης. Μακροπρόθεσμος στόχος τους είναι να φτιάξουν μία ελίτ επιστημόνων για να στελεχώσει την παραγωγή και τη μεγάλη μάζα του αναλώσιμου, ευέλικτου, φτηνού, καταρτίσιμου προσωπικού, που όλοι αυτοί θα δουλεύουν για το σύστημα και τα κέρδη των επιχειρήσεων», σημείωσε ο Κώστας Καπνιάς, φοιτητής του συλλόγου Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων. Αναφέρθηκε στο «Πρόγραμμα Πρακτικής Ασκησης» στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων προθέσεων.

Η ανεργία, η οικονομική δυσπραγία των λαϊκών οικογενειών είναι προβλήματα που βιώνουν οι φοιτητές σήμερα, αυριανοί επιστήμονες αύριο. «Χρειάζεται αγώνας για ένα πανεπιστήμιο προς όφελος του λαού και όχι φτηνός εργάτης για το κεφάλαιο» τόνισε. Ο Κ. Καπνιάς σημείωσε ότι την περασμένη εβδομάδα έγιναν είκοσι γενικές συνελεύσεις συλλόγων και οι οκτώ από αυτές πήραν αγωνιστικές αποφάσεις ενώ αυτήν την εβδομάδα το Συντονιστικό θα σηκώσει νέο γύρο γενικών συνελεύσεων καλώντας σε νέο συλλαλητήριο στις 30 Μάη.

Ο Δ. Παρασκευάς, φοιτητής του συλλόγου Φυσικού, διάβασε το αγωνιστικό πλαίσιο των Γενικών Συνελεύσεων καλώντας φοιτητές, σπουδαστές, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις μέσα από νέο γύρο γενικών συνελεύσεων, με συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή με κλειστές σχολές, με κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας στις συνελεύσεις τμημάτων και στη Σύγκλητο, αποκλεισμούς δρόμων και άλλες δραστηριότητες, με πρωτοβουλίες ενημέρωσης στις γειτονιές και στους τόπους δουλειάς.