ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Οι εργάτες της πρώτης γραμμής δείχνουν το δρόμο

Ανακοίνωση των ταξικών δυνάμεων, με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών στο σωματείο

Πέμπτη 29 Μάη 2008

Η ΕΕΝΣ θα παλέψει με κάθε μέσο για να βρουν αποφασιστική συνέχεια οι διεργασίες που ξεκίνησαν με την καθαίρεση της πλειοψηφίας στις 16 Οκτώβρη (φωτ.)
«Προειδοποιούμε την εργοδοσία να μην τρίβει τα χέρια από τη χαρά της για το αποτέλεσμα. Οι εργαζόμενοι, όταν το πάρουν απόφαση, έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ροή των σχεδίων της. Μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους. Αν στις εκλογές δεν ξεπέρασαν τις δυσκολίες και τις αδυναμίες που παρουσιάστηκαν σ' αυτή τη σκληρή ταξική αναμέτρηση, δεν έχασαν τον πόλεμο, αλλά μόνο τη μάχη. Η Εργοστασιακή Επιτροπή θα συνεχίσει τον αγώνα με όλη τη δύναμη που οι εργαζόμενοι της έδωσαν».

Τα παραπάνω ξεκαθαρίζει η Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΕΝΣ) σε ανακοίνωση, με την οποία χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους που την τίμησαν με την ψήφο τους, στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο σωματείο ΤΡΙΑΙΝΑ.

Ιδιαίτερα χαιρετίζει «αυτούς που έδωσαν τη μάχη το τελευταίο διάστημα στην πρώτη γραμμή και συγκρούστηκαν με την εργοδοσία και τις επιλογές της. Συγκρούστηκαν με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και τους μηχανισμούς που τον στηρίζουν. Εδωσαν τη μάχη, για να αλλάξει ρότα το σωματείο, να γίνει αγωνιστικό με ταξικό προσανατολισμό. Συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της Εργοστασιακής Επιτροπής και πάλεψαν για να γίνει η "ΤΡΙΑΙΝΑ" όπλο στα χέρια των εργαζομένων, για να αποκρούσουμε τα αντεργατικά μέτρα της εργοδοσίας και να συμβάλουμε στο δυνάμωμα του αγώνα για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται στη χώρα μας από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Ειδικά για το αποτέλεσμα των εκλογών σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι στο Ναυπηγείο δεν έκαναν το βήμα που εμείς επιθυμούσαμε. Υποχώρησαν στις πιέσεις, στα διλήμματα, στους εκβιασμούς. Τώρα, η προσπάθεια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας θα είναι πιο δύσκολη. Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός για άλλη μια φορά διατήρησε ισχυρές δυνάμεις».

Η ΕΕΝΣ προειδοποιεί την εργοδοσία ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί «για να σταματήσουν τα σχέδια διάλυσης και τεμαχισμού του Ναυπηγείου, για να μην προχωρήσει στις αντεργατικές της επιλογές, στην κατάργηση των ειδικοτήτων με την πολυειδικότητα, μετατρέποντας το Ναυπηγείο σε σκλαβοπάζαρο. Για να μην εφαρμοστεί η διευθέτηση του χρόνου εργασίας όπως σχεδιάζεται».

«Συνεχίζουμε, επισημαίνει, να αγωνιζόμαστε για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα τέτοιες που θα καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες μας. Για να γίνει η "Τρίαινα" πραγματικό όπλο στα χέρια των εργαζομένων». «Ριζική λύση για την Εργοστασιακή Επιτροπή είναι η επαναφορά του Ναυπηγείου κάτω από κρατικό έλεγχο με προοπτική τη δημιουργία του Δημόσιου Ενιαίου Φορέα της Ναυπηγικής Βιομηχανίας στη χώρα μας, στο πλαίσιο της Λαϊκής Οικονομίας και Λαϊκής Εξουσίας», καταλήγει ανάμεσα σε άλλα η ανακοίνωση των ταξικών δυνάμεων.