Δείτε στον «902 TV»
Πέμπτη 29 Μάη 2008

Ο Λευτέρης Ξανθόπουλος είναι καλεσμένος στην εκπομπή «Cineplano»
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει σήμερα η εκπομπή «Αναζητήσεις», με καλεσμένο τον Μάκη Μαΐλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και εκπομπές για τον πολιτισμό και την υγεία. Θα δούμε:

Στις 18.00 «Εις Υγείαν» σε επιμέλεια και παρουσίαση Ειρήνης Μπαλντίδη. Τα προβλήματα της στύσης αποτελούν μείζον ιατρικό και κοινωνικό θέμα. Επιδημιολογικές έρευνες υπολογίζουν ότι η συχνότητα -παγκοσμίως- σε άνδρες που είχαν διαγνωσμένο πρόβλημα θα αυξηθεί από 152 εκατ. το 1995, σε 322 εκατ. άνδρες το 2025. Περίπου 1 στους 10 άνδρες εμφανίζει στυτική δυσλειτουργία, ενώ σε ηλικίες άνω των 40 ετών το ποσοστό αυξάνεται σημαντικά, καθώς 4 στους 10 άνδρες εμφανίζουν πρόβλημα. Σήμερα υπολογίζεται πως πάνω από 200 εκατομμύρια άνδρες στον κόσμο πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία. Η άγνοια και ο φόβος ωστόσο που συνοδεύουν τη στυτική δυσλειτουργία, όπως τονίζει στην εκπομπή ο χειρουργός - ουρολόγος Γιώργος Κορδαλής, κάνουν αδύνατη την αντιμετώπισή της, καθώς μόνο το 5% των ανδρών που αντιμετωπίζει στυτικά προβλήματα απευθύνεται σε ειδικούς, ενώ θα μπορούσε να υπάρξει θεραπεία για το 95% των περιπτώσεων.

Στις 20.30 θα μεταδοθεί το 2ο επεισόδιο της ενδιαφέρουσας πολωνικής σειράς εποχής, «Κοπέρνικος».

Στις 22.00 «Αναζητήσεις». Με ένα ενδιαφέρον θέμα που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες, ειδικά μετά και την παρέμβαση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τα γεγονότα του 1965, θα ασχοληθεί η σημερινή εκπομπή. Ο Κώστας Καραχάλιος συνομιλεί για τα Ιουλιανά και την αποστασία με τον Μάκη Μαΐλη, υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στις 23.00 «Cine Plano» με τους Κώστα Σταματόπουλο σκηνοθέτη και Γιάννη Φραγκούλη κριτικό κινηματογράφου. Πλούσιες και αυτή την εβδομάδα είναι οι ενότητες της εκπομπής. Θα παρακολουθήσουμε συνέντευξη με τον σκηνοθέτη Λευτέρη Ξανθόπουλο. Ο καλεσμένος της εκπομπής ασχολείται με τη σκηνοθεσία από το 1970. Μερικές από τις ταινίες του είναι «Καλή πατρίδα σύντροφε», «Η ελληνική κοινότητα της Χαϊδεμβέργης», «Ο Γιώργος από τα Σωτηριάνικα» και τα «Τουρκοβούνια». Ο Λευτέρης Ξανθόπουλος προσπαθεί πάντα, είτε κάνει τηλεόραση είτε κινηματογράφο, να υπηρετεί πιστά την κινηματογραφική τέχνη. Οι δουλειές του χαρακτηρίζονται από την εις βάθος ανάλυση του θέματος και από την αγάπη του προς το αντικείμενο της μελέτης του. Στην εκπομπή θα μεταδοθούν κριτικές παρουσιάσεις των ταινιών που βγαίνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες και αφιέρωμα στην Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας. Επίσης θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου για τον Σέιλς, το οποίο συνόδευε το αφιέρωμα που έγινε για τον ίδιο στο τελευταίο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, παρουσίαση DVD και αναφορά στην Κωνσταντινούπολη επικεντρωμένη στον πολιτιστικό της χαρακτήρα. Η εκπομπή ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη, απ' όπου θα δείξει σειρά πλάνων της πόλης και ειδικά των κινηματογραφικών της χώρων.