ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Σήμερα διαδηλώνουν σ' όλη την Ελλάδα

Με κινητοποιήσεις σε τουλάχιστον δέκα πόλεις της Ελλάδας, απαντούν σήμερα 24 φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι στην αντιδραστική αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης

Παρασκευή 30 Μάη 2008

Από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Ρέθυμνο και από τον Πύργο μέχρι την Κέρκυρα φοιτητές και σπουδαστές, μέσα από τις μαζικές διαδικασίες στους συλλόγους τους, διαδηλώνουν σήμερα στους δρόμους της Ελλάδας. Απαντούν με απειθαρχία και ανυπακοή στην πολιτική των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ και βιομηχάνων και απαιτούν: Τη μη εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 36/05 για τα ΚΕΣ, που επιδιώκει την έμμεση κατάργηση του άρθρου 16, την κατάργηση του νόμου - πλαισίο.

Στην Αθήνα, συναντιούνται στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια. Στην Θεσσαλονίκη καλεί η Πανσπουδαστική ΚΣ στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Χημείου. Στην Πάτρα, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Γεωργίου. Στα Γιάννενα, στις 12 το μεσημέρι, στην Ακαδημία. Στο Βόλο, στις 12 το μεσημέρι, στο Θόλο. Στην Κέρκυρα, στις 12 το μεσημέρι, στο Τμήμα Ιστορίας. Στη Λάρισα, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Εβραίων. Επίσης κινητοποιήσεις γίνονται σήμερα στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο και τον Πύργο.

Χθες ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος γύρος των γενικών συνελεύσεων όπου 24 φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι πήραν αγωνιστικές αποφάσεις: Φαρμακευτική Αθήνας, Μαθηματικό Πάτρας, Βιολογικό Πάτρας, Δάσκαλοι Πάτρας, Χημικοί Μηχανικοί Πάτρας, Πολιτικοί Μηχανικοί Πάτρας, Αρχιτεκτονική Αθήνας, Εστίας της Νέας Φοιτητικής Εστίας του Πολυτεχνείου Αθήνας, Φυτικής Παραγωγής Βόλου, ΣΕΜΦΕ Πολυτεχνείου, ΤΕΙ Πύργου, Επιστημών Τέχνης Ιωαννίνων, ΣΔΟ Χαλκίδας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Χαλκίδας, Εστία ΤΕΙ Χαλκίδας, Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Κοζάνης, Φιλολογίας Πάτρας, καθώς και οι επτά σύλλογοι του Πανεπιστημίου Κρήτης στην πόλη του Ρεθύμνου, οι οποίοι πραγματοποίησαν ενιαία γενική συνέλευση.

Και σ' αυτόν το γύρο των συνελεύσεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ «μ' ένα στόμα, μια φωνή» υπερασπίστηκαν τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, καλώντας φοιτητές και σπουδαστές να στηρίξουν με την ψήφο τους τις πρυτανικές εκλογές, δηλαδή να νομιμοποιήσουν το νόμο - πλαίσιο, με ενδεικτικό παράδειγμα τη γενική συνέλευση των Μηχανολόγων στο Βόλο, όπου κάλεσαν τους φοιτητές να ψηφίσουν μαζικά. Στο Σύλλογο Φυτικής Παραγωγής υπερασπίστηκαν τις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη, δηλώνοντας ότι συμφωνούν με την ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου από την ΚΕΔΚΕ.