παίζονται ακόμα
Πέμπτη 19 Ιούνη 2008

Μια γυναίκα την οποία ποτέ δεν την είδε σαν γυναίκα. Μέχρι την ημέρα που εκείνη του γνωρίζει τον φίλο της, με τον οποίον ετοιμάζεται (έτσι ξαφνικά), να παντρευτούν!

(Μην το πολυσκέφτεστε, πρόκειται για μια ακόμα αμερικανιά).

Ο δικός μας, λοιπόν, ο μαντράχαλος (τον λέω έτσι, γιατί, στην προσπάθειά του να φαίνεται χαριτωμένος, συνεχώς παλιμπαιδίζει), παρότι κάτι δεν του πάει καλά δέχεται να είναι ο κουμπάρος. Στο τέλος, βέβαια (καλά το καταλάβατε), θα πάρει αυτός το κορίτσι. Εσείς, καλά θα κάνετε, να προσπεράσετε την αίθουσα και να πάτε μια βόλτα (έχει και φεγγάρι ετούτες τις νύχτες). Η ταινία γυρίστηκε με καθυστέρηση 50 και περισσότερων χρόνων!

Παίζουν: Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Μισέλ Μόναγκαν, Σίντνεϊ Πόλακ (ναι, δυστυχώς, ο γνωστός σκηνοθέτης), Κέβιν Μάκιντ, κ.ά.

Χαζοχαρούμενη μάνα και εδώ, το ίδιο και σε μια προηγούμενη ταινία της, η οποία, μέσα στην αμερικάνικη αφέλειά της και στον αμερικάνικο καλό χαρακτήρα της, αναστατώνει (χωρίς να το θέλει) δυο σπίτια. Το δικό της και το σπίτι του γιου της. Στο τέλος, βέβαια, τα πράγματα θα μπούνε στη θέση τους. Θα μπούνε στη θέση τους αρκετά «μοντέρνα» (για αμερικάνικη ταινία). Η μαμά θα φύγει με το φίλο του γιου της (δεν ξεκαθαρίστηκε το ερωτικό, αν φεύγουν σαν ζευγάρι ή σαν δυο πονεμένες «ψυχές» και θα μείνουμε με το ερώτημα).

Παίζουν: Ντάιαν Κίτον, Λιβ Τάιλερ, Νταξ Σέπαρντ.

Το ντοκιμαντέρ περισσότερο καταναλώνεται με τα φολκλορικά στοιχεία της υπόθεσης, παρά με την επιστημονική έρευνα. Και ενώ δείχνει «ουδέτερο», στην ουσία παίρνει θέση. Και μάλλον κλείνει (εδώ μπαίνει το επιπόλαιο), προς τον «φυσικό» τρόπο γέννας. Χωρίς να λαβαίνει υπόψη του την τεράστια θνησιμότητα των «φυσικών» γεννήσεων.

Η ταινία δεν έχει ξεκαθαρίσει τους στόχους της. Εμένα, μπορεί και να έχω άδικο (και μακάρι), μου άφησε αρνητικές εντυπώσεις.

Ομως, βαριέσαι! Ακούς ένα, δυο, τρία τραγούδια και θέλεις να το γυρίσεις στην ...Καλομοίρα! Η οποία, σε τελευταία ανάλυση, μπορεί να μην έχει το ταλέντο της Αμερικάνας, τόσο στο τραγούδι όσο και στο χορό, αλλά είναι πιο τσαχπίνα!