ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΑΧΑΪΑΣ
Συγκρότησαν Επιτροπή Αγώνα

Με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας η προχτεσινή σύσκεψη των φορέων. Μπαλώματα στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας», άθλια η κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου

Πέμπτη 19 Ιούνη 2008

Eurokinissi

Τη δράση τους για ουσιαστική και πλήρη αποκατάσταση με αποκλειστική ευθύνη του κράτους συντονίζουν οι σεισμόπληκτοι της Αχαΐας
Σε συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα για την αγωνιστική διεκδίκηση της άμεσης αποκατάστασης των πληγέντων, προχώρησαν προχτές το βράδυ πλήθος φορέων, συλλόγων, επιστημόνων, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας. Την ίδια στιγμή, δραματική παραμένει η κατάσταση των σεισμόπληκτων, καθώς η βοήθεια του κράτους είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής επικρατεί χάος, μετά την εκκένωση του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας», το οποίο η κυβέρνηση σχεδιάζει ουσιαστικά να επισκευάσει με ...«μπαλώματα»!

Η Επιτροπή Αγώνα που δημιουργήθηκε αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε συντονισμένες πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση πλήρους και δωρεάν αποκατάστασης όλων των πληγέντων από το κράτος, χωρίς τραπεζική επιβάρυνση, την άμεση ανέγερση και αντισεισμική θωράκιση όλων των δημόσιων κοινωφελών κτιρίων από το Δημόσιο, χωρίς τη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα.

Στην εισηγητική του τοποθέτηση, ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, τόνισε πως «είναι τεράστιες και εγκληματικές οι ευθύνες που έχουν διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για τη μη αντισεισμική θωράκιση της περιοχής. Δημόσια κτίρια, όπως το Νοσοκομείο του Αγ. Αντρέα και σχολεία της πόλης, παρά το γεγονός ότι με υποδείξεις και υπομνήματα τόσο από εμάς όσο και από επιστημονικούς φορείς αποδείχτηκε η ακαταλληλότητά τους, το κράτος αδιαφορούσε και οι άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τσακώνονταν στο Μέγαρο Μαξίμου εάν το χρώμα του κτιρίου θα είναι πράσινο ή μπλε»!

Αφόρητες οι συνθήκες στο Νοσοκομείο του Ρίου

Την ίδια ώρα, και παρά την πίεση των πραγματικών αναγκών, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε μπαλώματα για το Νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα, αφού όπως είπε «η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό θα έχει ολοκληρωθεί 30 Αυγούστου του 2008, ώστε μέσα στο Σεπτέμβρη να επανέλθουν όλοι οι ασθενείς» και «ανατίθενται στη ΔΕΠΑΝΟΜ τα έργα αντισεισμικής θωράκισης του κτιρίου, τα οποία σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς φορείς, θα υλοποιηθούν κατά τρόπον, ώστε οι εργασίες να μην εμποδίζουν την κανονική λειτουργία του νοσοκομείου»...

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΟ Υγείας Πάτρας του ΚΚΕ επισημαίνει την ανάγκη «να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του Νοσοκομείου με τους σύγχρονους αντισεισμικούς κανονισμούς από κρατικούς φορείς» και προτείνει «να γίνει άμεσα επίταξη κτιρίου (ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες) στην Πάτρα όπου θα μπορέσει να μεταστεγαστεί ολόκληρο το Νοσοκομείο του Αγίου Αντρέα και να λειτουργήσει κανονικά σαν ανεξάρτητο δεύτερο Νομαρχιακό Νοσοκομείο».

Σημειώνεται ότι οι διάδρομοι του νοσοκομείου του Ρίου έχουν κατακλυστεί από ράντζα και ταλαιπωρημένους ασθενείς, τα τακτικά ραντεβού έχουν επιμηκυνθεί κατά πολύ, όπως και τα τακτικά χειρουργεία, το προσωπικό είναι ελλειμματικό. Η χαριστική βολή δόθηκε με την απόφαση για καθημερινή εφημερία του Ρίου.