ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΑΧΛΑΔΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
Πρόταση για φθηνές και δημιουργικές διακοπές
Κυριακή 22 Ιούνη 2008

Από τις 25 Ιούλη μέχρι τις 15 Αυγούστου θα λειτουργεί το κάμπινγκ διακοπών της ΚΝΕ, στο Αχλάδι της Β. Εύβοιας, στις εγκαταστάσεις του Παραθεριστικού Τουριστικού Συνεταιρισμού (ΠΑΤΟΥΣΥ) των εργαζομένων της «Τυποεκδοτικής».

Σε μια εποχή που οι διακοπές για όλο και μεγαλύτερα τμήματα της νεολαίας, από δικαίωμα μετατρέπονται σε... πολυτέλεια, η ΚΝΕ κάνει μια πρόταση για φθηνές και δημιουργικές διακοπές. Σύμφωνα με περσινά στοιχεία, πάνω από 400.000 νέοι δεν έχουν καν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές, την ίδια ώρα που τα κέρδη των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων φτάνουν στα ύψη. Η «μέριμνα» του συστήματος και οι «προτάσεις» των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προς αυτούς τους νέους, είναι κάτι προγράμματα του τύπου αυτών που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς με τα ΕΛΤΑ όπου οι νέοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες στα ταχυδρομεία περιοχών με αντάλλαγμα τη δυνατότητα... δωματίων για διακοπές.

Το κάμπινγκ διακοπών της ΚΝΕ αποτελεί πραγματικά απάντηση σ' αυτή την άθλια κατάσταση. Με μια συμβολική συμμετοχή (3 ευρώ τη μέρα) οι κατασκηνωτές θα μπορούν όχι μόνο να απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και να συμμετέχουν στις καθημερινές πολύμορφες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που θα οργανώνονται στο κάμπινγκ, να γνωρίσουν την περιοχή, τις ομορφιές και την ιστορία της Β. Εύβοιας, συμμετέχοντας στις εκδρομές που θα οργανωθούν κατά τη διάρκεια του κάμπινγκ. Ετσι, με τις λειτουργίες του το κάμπινγκ δεν παρέχει τη δυνατότητα μόνο φθηνών διακοπών, αλλά και δημιουργικών, κόντρα στην κουλτούρα της εκτόνωσης και της αποχαύνωσης που πλασάρει το σύστημα στους νέους.

Για όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο, η ΚΝΕ προγραμματίζει τη δρομολόγηση πούλμαν για το Αχλάδι σε δυο ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν στο προσεχές μέλλον. Οσοι έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο όμως, μπορούν από τώρα να προγραμματίσουν τις διακοπές τους για το Αχλάδι σε όποιες ημερομηνίες επιθυμούν, καθ' όλη τη διάρκεια λειτουργίας του κάμπινγκ.