ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Κυριακή 29 Ιούνη 2008

Πέτρος Γιαλής
Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή η ΦΩΦΩ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ,η οποία από τα εφηβικά χρόνια της αγωνίστηκε και ως ραπτεργάτρια στη Νέα Ιωνία. Πίστευε στον αγώνα και πάλευε στη ζωή της.

Τον αγώνα του ΚΚΕ τον στήριζε ως την τελευταία στιγμή της ζωής της με το δικό της τρόπο.

Και η Φωφώ, όπως χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενοι, κυνηγήθηκε από τις δυνάμεις του μετεμφυλιακού κράτους. Εμεινε σταθερή στον αγώνα για την ειρήνη και την κοινωνική πρόοδο.

Ο σύντροφός της, αγωνιστής της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης Παύλος Αποστολόπουλος, προσφέρει στη μνήμη της 500 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 7 χρόνια από το θάνατο του ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΧΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και επί τρεις τετραετίες δημάρχου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.

Ο Ανδρέας Βαλαχής γεννήθηκε το 1921 το Εγγλεζονήσι Μικράς Ασίας. Ενα χρόνο αργότερα ήρθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν στη Νέα Ιωνία. Το 1943 έγινε μέλος του ΚΚΕ και του ανατέθηκε η κομματική δουλειά στο στρατό. Το 1946 πιάστηκε και μετά από πολλά βασανιστήρια και αφού τραυματίστηκε σοβαρά, όταν τον πέταξαν από το παράθυρο της Ασφάλειας, μεταφέρθηκε με φορείο στις φυλακές της Λάρισας. Στη συνέχεια πέρασε από διάφορες φυλακές και στρατόπεδα εξορίας.

Οταν τελικά αφέθηκε ελεύθερος, εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας. Η κοινωνική και πολιτική δράση του διακόπηκε το 1967 από την αμερικανοκίνητη χούντα. Καθαιρείται από το Δημοτικό Συμβούλιο, συλλαμβάνεται και εξορίζεται στα Γιούρα, από όπου αργότερα μεταφέρεται στη Λέρο.

Μετά την πτώση της χούντας ο λαός της Νέας Ιωνίας Βόλου τον τιμά με την ψήφο του και τον εκλέγει το 1975 δημοτικό σύμβουλο και από το 1978 ως το 1990 δήμαρχο της πόλης.

Κώστας Χριστοδουλίδης
Στη μνήμη του η συντρόφισσά του Αννα, προσφέρει 250 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας.

* * *

Πρόσφατα έφυγαν από τη ζωή δυο αγαπημένα μας πρόσωπα: Η αδελφή μας ΠΑΓΩΝΑ Κατή - ΜΟΥΤΑΦΗ,η οποία πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΟΥΤΑΦΗΣ, αντάρτης του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Και οι δύο ήταν πιστοί στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε στο Κόμμα 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κεντρικού Χαλανδρίου - Αθήνα.

Αγης και Δήμητρα Κατή - Σαμαράκη

Τα παιδιά και τα εγγόνια

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 29 Ιούνη συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατο του συζύγου και πατέρα μας ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΟΥΛΙΑ. Γεννήθηκε το 1924 στον Αλμυρό Μαγνησίας. Στα 16 χρόνια του, αντάρτης του ΕΛΑΣ, πολέμησε ενάντια στους Ιταλούς φασίστες. Υπηρετώντας τη στρατιωτική θητεία του στάλθηκε στο Μακρονήσι για 5 χρόνια.

Ως το τέλος της ζωής του ήταν μέλος του ΚΚΕ, πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αλμυρού.

Η γυναίκα του: Γεωργία

Τα παιδιά του: Τάσος, Κατερίνα, Ιωάννα

* * *

Φωτ. 2

Στις 25 Ιούνη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά ΜΑΡΘΑ Χρήστου ΝΑΟΥΜ, μέλος του ΚΚΕ.

Παύλος Αλμπανόπουλος
Γεννήθηκε στο χωριό Νέο Κεραμίδι Πιερίας το 1930. Μαχήτρια του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία, από όπου επέστρεψε στην πατρίδα το 1985.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΟΥΜ, ο οποίος πέθανε στις 24 Οκτώβρη 1994, γεννήθηκε το 1916 στο χωριό Χιλιόδεντρο Καστοριάς. Το 1932 οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ και το 1938 πέρασε στο ΚΚΕ. Στέλεχος του ΚΚΕ και ΕΛΑΣίτης στην Κατοχή, πιάστηκε και φυλακίστηκε μετά τη Βάρκιζα. Οταν αφέθηκε ελεύθερος, το 1946, κατέφυγε στο ΔΣΕ και πολέμησε με το βαθμό του ταγματάρχη του ΔΣΕ.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία, δημιούργησε οικογένεια. Επαναπατρίστηκε το 1985 και ζούσε στην Κατερίνη.

Η αδελφή του ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΠΟΥΤΣΙΑΔΟΥ, μέλος του ΚΚΕ, μαχήτρια του ΔΣΕ και πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία, πέθανε στις 4 Δεκέμβρη 1998.

Η μητέρα τους ΕΥΔΟΚΙΑ ΝΑΟΥΜ, πέθανε στις 17 Απρίλη 1978, επίσης πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 70 ευρώ στη ΝΕ Πιερίας για την αγορά Γραφείων.

Οι οικογένειες Ναούμ και Μπουτσιάδου

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 29 Ιούνη είναι η γιορτή του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΠΑΥΛΟΥ ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγιου Παντελεήμονα» Αχαρνών.

Η γυναίκα του Γεωργία Αλμπανοπούλου

* * *

Φωτ.

Κλείνουν 3 μήνες από το θάνατο του ΑΔΑΜ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, ο οποίος πέθανε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η οικογένεια Μανώλη Θεοδωρίδη προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Σερβίων.

* * *

Φωτ.

Στις 6 Μάη 2008 πέθανε σε ηλικία 87 χρονών ο αγωνιστής ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΕΤΣΙΛΑΣ. Γεννήθηκε το 1921 στην Αγναντιά Καλαμπάκας. Το 1943 οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και στο ΚΚΕ. Πήρε μέρος σε μάχες στην Καρδίτσα, τον Αϊ-Γιώργη Αγράφων και σε άλλες. Το 1944 συμμετείχε στην καταδίωξη του Ζέρβα στην Ηπειρο και στην αποστολή για την Αθήνα.

Θωμάς Σαμαράς
Μετά την Απελευθέρωση γύρισε στο χωριό του. Το 1946 πιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε άγρια από παρακρατικούς τρομοκράτες. Οι συνεχείς διώξεις τον ανάγκασαν να ξαναβγεί στο βουνό και, στις 21 Σεπτέμβρη 1946, κατατάχτηκε στο ΔΣΕ. Τραυματίστηκε το Νοέμβρη του 1947 στα Γρεβενά, το Δεκέμβρη του 1947 στην Κόνιτσα και το 1948 στο ύψωμα Κούλα Πλατύ.

Το 1948 ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός.

Μετά τη λήξη του Εμφυλίου, πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, εργάστηκε κυρίως σε οικοδομές. Το 1950 παντρεύτηκε την Μαρία Βρακά από το Μαυρέλι, απέκτησε τέσσερα παιδιά, την Κατερίνα, τον Κώστα, τον Χρήστο και την Ευθυμία. Τον Οκτώβρη του 1983 επαναπατρίστηκε και εγκαταστάθηκε στα Τρίκαλα. Τα τελευταία χρόνια έζησε χωρίς τη σύζυγό του, την οποία έχασε το 1997.

Στη μνήμη του, τα παιδιά του, προσφέρουν 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στις 6 Ιούλη συμπληρώνονται 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΜΑΝΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Γεννήθηκε το 1920 στη Σούρπη Μαγνησίας. Καταγόταν από οικογένεια με δημοκρατικά φρονήματα. Στην Κατοχή πολέμησε ενάντια στους κατακτητές και στον Εμφύλιο, μαχητής του ΔΣΕ, πολέμησε στα βουνά της Οθρυος, του Γράμμου και του Βίτσι.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία εργάστηκε στην Κομματική Οργάνωση του Νοσοκομείου «250» και από το 1961 ως το 1968 εργάστηκε στο Εκδοτικό των Ελλήνων Πολιτικών Προσφύγων στο Βουκουρέστι.

Επαναπατρίστηκε το Νοέμβρη του 1977.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού Γιάννη Κουτμάνη προσφέρουμε 150 ευρώ στο ΚΚΕ, 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», 100 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ και 100 ευρώ στην ΠΕΕΠΠ.

Η σύζυγος Λεμονιά

Τα παιδιά και τα εγγόνια

* * *

Φωτ.

Στις 8 Μάη 2008 «έφυγε» από κοντά μας ο παλαίμαχος αγωνιστής ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ, από τα Κουντουράτα Κεφαλονιάς.

Ανδρέας Βαλαχής
Με κάθε σεβασμό στο δημογέροντα του χωριού μας προσφέρω στη μνήμη του 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 100 ευρώ στο τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ.

Η χωριανή του Σαντίνα Μαρκέτου

* * *

O ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΖΑΜΑΝΗΣ γεννήθηκε στο Ελληνοχώρι Εβρου το 1931. Εφηβος εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ και έμεινε πιστός στα ιδανικά του ως το τέλος της ζωής του.

«Εφυγε» από κοντά μας στις 9 Μάη 2008 σε ηλικία 77 χρόνων.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στην Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Εβρου 50 ευρώ.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Σήμερα Κυριακή 29 Ιούνη στις 10.00 π.μ. στον Προφήτη Ηλία Ριζούπολης γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο της αγωνίστριας ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΝΕΣΙΑΔΟΥ, η οποία «έφυγε» στις 27 Μάη 2008.

Η Αγγελική Νεσιάδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925. Στα 17 χρόνια της εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ και συμμετείχε στον αγώνα ενάντια στους κατακτητές. Συνεχώς στην παρανομία, διέφυγε τη σύλληψη στο μπλόκο της Καλογρέζας, έπιασαν όμως την αδελφή της. Συμμετείχε στις μάχες της Αθήνας τον ηρωικό Δεκέμβρη 1944. Στον Εμφύλιο ήταν μαχήτρια του ΔΣΕ.

Η ζωή της ήταν συνεχής αγώνας, ως μέλος του σωματείου κλωστοϋφαντουργών, για την απελευθέρωση της πατρίδας από κάθε λογής κατακτητές και «προστάτες» και την προκοπή του λαού.

Στη μνήμη της ο σύντροφός της Γιώργος, που έζησαν μαζί 65 χρόνια, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Περισσού.

Γιάννης Κουτμάνης
* * *

Φωτ.

Η ΕΥΡΥΚΛΕΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ, μαχήτρια του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, γεννήθηκε το 1928 στα Κούρεντα Ιωαννίνων.

«Εφυγε» από κοντά μας στις 6 Ιούνη 2008.

Στη μνήμη της προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Μαρουσιού, 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο σύζυγος Κώστας Κωνσταντινίδης

Τα παιδιά Μάρθα και Δημήτρης

* * *

Φωτ.

Στις 4 Απρίλη 2008 έφυγε από τη ζωή ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ. Κηδεύτηκε στη γενέτειρά του Μοναστηράκι Πέλλας, στις 5 Απρίλη. Μέλος της ΚΟΒ Περισσού από το 1975, υπήρξε αταλάντευτος υπερασπιστής της κομμουνιστικής ιδεολογίας και των αρχών λειτουργίας του ΚΚΕ, ενάντια στους κάθε λογής οπορτουνιστές.

Στη μνήμη του και προς τιμή των 90 χρόνων του Κόμματός μας προσφέρουμε 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Περισσού.

Η συντρόφισσά του Μαρίτσα

Τα παιδιά του Παναγιώτης, Δέσποινα και Γιάννης

Τα αδέλφια του Χαράλαμπος, Δημήτρης και Φώτης

* * *

Φωτ.

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΙΑΡΑΣ γεννήθηκε το 1927 στη Φαρκαδώνα Τρικάλων. Μέλος του ΚΚΕ και μαχητής του ΔΣΕ, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από όπου επαναπατρίστηκε το 1995.

«Εφυγε» από κοντά μας στις 24 Μάη 2008.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Τυποεκδοτικής».

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΛΤΖΗ, ανάπηρου του πολέμου '40-'41, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, τον οποίον εκτέλεσαν Γερμανοί με υπόδειξη ταγματασφαλιτών στο Λεωνίδιο Κυνουρίας, τον Ιούλη του 1944. Καθώς επίσης στη μνήμη του συντρόφου μου ΝΙΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Ιούνη 1997, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Νίκος Αθανασίου
Ερμιόνη Αθανασίου

* * *

Φωτ.

Για τη σημερινή ονομαστική γιορτή του αγαπημένου συζύγου μου ΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑΛΗ προσφέρω στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Κωνσταντίνου» Ηλιούπολης.

Λαμπρινή Γιαλή

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του Κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ και της αδελφής του ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ, η Κυριακή Κ. Χριστοδουλίδη και τα παιδιά Χάρης και Χρυσούλα πρόσφεραν 2.000 ευρώ για την αγορά Γραφείων του ΚΚΕ στην Κατερίνη.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΘΩΜΑ ΣΑΜΑΡΑ, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του αντιδικτατορικού αγώνα στη Δυτική Ευρώπη, που συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρω 50 ευρώ στην ΑΕ Ελασσόνας του ΚΕ.

Η σύζυγός του Ειρήνη Σαμαρά



Φωφώ Αποστολοπούλου


Νικόλαος Βαλτζής


Νίκος Μακρίδης


Σπύρος Κουντούρης


Αδάμ Θεοδωρίδης


Γεώργιος Τσέτσιλας


Απόστολος ΛΑΚΙΑΡΑΣ


Αγγελος ΜΠΟΥΛΙΑΣ


Αγγελική ΝΕΣΙΑΔΟΥ




Μάρθα ΝΑΟΥΜ


Χρήστος ΝΑΟΥΜ