ΛΟΓΙΣΤΕΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ
Ενωσαν τη φωνή τους για τη Σύμβαση

Συγκεντρώσεις και κοινή πορεία χτες με κάλεσμα των ταξικών Ομοσπονδιών των κλάδων

Παρασκευή 27 Ιούνη 2008

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Τη φωνή τους και τη δύναμή τους ένωσαν χτες το απόγευμα οι εργαζόμενοι στα Τρόφιμα και Ποτά και οι λογιστές, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις και στη συνέχεια κοινή πορεία, με κάλεσμα των Ομοσπονδιών τους. Το αίτημα των εργαζομένων κοινό: υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να απαντούν στις ανάγκες τους.

Η χτεσινή κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια του αγώνα που δίνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι κλαδικές Ομοσπονδίες και τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για την υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων. Οι λογιστές και οι εργαζόμενοι στα Τρόφιμα - Ποτά συναντήθηκαν στην οδό Σταδίου και πορεύτηκαν μαζί μέχρι τα γραφεία του ΣΕΒ, φωνάζοντας διαρκώς συνθήματα όπως: «1.400 βασικό μισθό, κόντρα στη συναίνεση και το συμβιβασμό».

Στα γραφεία του ΣΕΒ, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στα Τρόφιμα - Ποτά, μίλησε ο Παναγιώτης Λιόλιος αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο Δημήτρης Βαρελάς πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λογιστών. Οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν την προκλητική στάση των βιομηχάνων που αρνούνται να συζητήσουν τα αιτήματα των Ομοσπονδιών για τη νέα ΣΣΕ, ενθαρρημένοι από την κυβερνητική πολιτική, αλλά και από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που, όπως υπογράμμισαν, έσπευσε «άρον - άρον» να υπογράψει «αυξήσεις» κάτω από ένα ευρώ. Ξεκαθάρισαν ότι ο αγώνας με τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ θα συνεχιστεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ξεκίνησαν από χτες οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ελαιουργοσαπουνοποιίας ΜΙΝΕΡΒΑ. Χτες και σήμερα κάνουν στάσεις εργασίας ανά βάρδια. Για τη Δευτέρα έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση, για να αποφασίσουν την παραπέρα πορεία του αγώνα τους.