AEK - ΒΑΣΑΣ 2-0
Τρία λεπτά ήταν αρκετά
Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2000

Sportidea

Ο Ντέμης Νικολαΐδης ήταν ο σκόρερ του δεύτερου γκολ
Ενα τρίλεπτο ήταν αρκετό στην ΑΕΚ να καθαρίσει και τυπικά την υπόθεση - πρόκριση στο Β' γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ μετά και τη χτεσινή της επικράτηση επί της ουγγρικής Βάσας με 2-0 στο «Νίκος Γκούμας». Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική ομάδα είχε αναδειχτεί ισόπαλη 2-2 στην Ουγγαρία, σκορ το οποίο ουσιαστικά τής έδινε τον πρώτο λόγο για τη χτεσινή ρεβάνς και την έφερνε αγκαλιά με την πρόκριση.

Παρ' όλα αυτά η ισοπαλία στο πρώτο παιχνίδι και έτσι όπως αυτή επιτεύχθηκε, είχε δώσει ένα παραπάνω κίνητρο στους «κιτρινόμαυρους», να κυνηγήσουν τη νίκη. Και χτες το κατάφεραν χωρίς να πιάσουν σπουδαία απόδοση καθώς το παιχνίδι δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας ιδιαίτερα στην επανάληψη όταν το σκορ είχε πλέον διαμορφωθεί. Το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα σίγουρα ήταν ο Χρήστος Μαλαδένης που μπήκε αλλαγή στο 5' στη θέση του Βασίλη Τσάρτα που δεν μπορούσε να συνεχίσει και πέτυχε το πρώτο γκολ ενώ κέρδισε και το πέναλτι που σημειώθηκε το 2-0. Μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα η ΑΕΚ μετά το 15' ανέβασε την απόδοσή της. Ετσι στο 26` ο Μαλαδένης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή αλλά ανατράπηκε από τον Αράνιος. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Ντέμης Νικολαΐδης σημειώνοντας το 2-0. Οι Ούγγροι προσπάθησαν να απαντήσουν αλλά δε φάνηκαν ικανοί να απειλήσουν την ΑΕΚ πάρα τις κάποιες σημαντικές ευκαιρίες τις οποίες έχασαν αφού ο Ατματζίδης έδειξε την κλάση του.

ΑΕΚ: Ατματζίδης, Ζαγοράκης, Κασάπης, Φερούζεμ, Καψής, Ζήκος, Πέτκοφ, Νάβας (88' Κοπιστής), Τσάρτας (16' Μαλαδένης), Ρουίς (65' Λάκης), Νικολαΐδης

ΒΑΣΑΣ: Χάιντου, Σίμεκ, Α. Τοτ, Γιούχαρ, Ζόβατ, Πέτο, Αράνιος (32' Πολονκάι), Κόμοντι (68' Παλ), Ν. Τοτ, Κάμπατ, Σοβούνμι (46΄ Ζάμπος).


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ