ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να παρεμποδιστεί η εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου

Συνάντηση με εκπροσώπους Ενώσεων, οι κλάδοι των οποίων ενοποιούνται στο νέο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Πέμπτη 3 Ιούλη 2008

Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
Συνάντηση με τα προεδρεία των συνδικαλιστικών ενώσεων, των οποίων τα ταμεία ενοποιούνται στο νέο κλάδο Υγείας του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις Ενώσεις Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου, Τεχνικών Ημερήσιου Περιοδικού Τύπου Αθηνών, Εφημεριδοπωλών Αθηνών, Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, Φωτορεπόρτερ Ελλάδος. Ακόμα, από την Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, των συνταξιούχων του ΤΑΙΣΥΤ και του Συνδέσμου Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών Υπαλλήλων Πρακτορείων.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων παρουσίασαν τις αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν από την ενοποίηση των ταμείων με βάση το νέο αντιασφαλιστικό νόμο Πετραλιά (3655/08). Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι ο κανονισμός που ενέκρινε η κυβέρνηση για το ενοποιημένο τομέα Υγείας (στον οποίο ενοποιούνται οι τομείς Υγείας των ταμείων ΤΑΤΤΑ, ΤΑΙΣΥΤ και ΤΣΕΥΠ). Ο κανονισμός είναι ίδιος με αυτόν που διέπει το ΤΣΕΥΠ και οδηγεί στην εξίσωση των δικαιωμάτων τους προς τα κάτω, καθώς οι παροχές που χορηγεί σε ορισμένες περιπτώσεις υπολείπονται των παροχών που χορηγούν οι τομείς υγείας του ΤΑΙΣΥΤ και του ΤΑΤΤΑ.

Μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:

«Στηρίζουμε απολύτως τις δραστηριότητες και όλες τις μορφές πάλης που θα αποφασίσουν τα σωματεία που συντονίζονται στο χώρο του Τύπου, με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενοποίησης των ταμείων στη βάση του γνωστού αντιασφαλιστικού, αντεργατικού νόμου που ψηφίστηκε.

Πλήττεται κυρίως ο κλάδος της Υγείας και αποδεικνύεται λοιπόν ότι ο στόχος της αναδόμησης - όπως έλεγαν - και της μεταρρύθμισης στα ασφαλιστικά ταμεία, δεν ήταν μόνο οι συντάξεις, αλλά και οι κοινωνικές παροχές, με αποτέλεσμα νέοι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτούς τους χώρους να χάνουν κεκτημένα, να μειώνονται οι κατακτήσεις τους, να επιβάλλονται νέα χαράτσια στον τομέα της Υγείας.

Θεωρούμε ότι αυτή η πρωτοβουλία, την οποία παίρνουν, είναι σημαντική, γιατί ο νόμος πρέπει να παρεμποδιστεί, πρέπει να δυσκολευτεί να εφαρμοστεί σε όλες του τις εκφράσεις και τις διαστάσεις».