ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ
Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2000

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΦΩΤ.

Τη μνήμη της πολυαγαπημένης κόρης, μητέρας, αδελφής και εξαδέλφης ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ανδριώτη - ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στις 23 Αυγούστου 2000 σε ηλικία 54 χρόνων, τιμούμε την Κυριακή 1η Οκτώβρη στις 10.00 π.μ. με 40ήμερο μνημόσυνο, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας (πλησίον ΗΣΑΠ Ν.Ιωνίας).

Η Κατερίνα Γιαννοπούλου, μέλος του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής της, ήταν υπόδειγμα αγωνίστριας με καθημερινή συμβολή στους αγώνες του εκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος. Η τεράστια προσφορά της στην προσπάθεια για τη βελτίωση της εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία, οι μελέτες και καινοτομίες που εφάρμοζε, κόντρα στις τελματικές και οπισθοδρομικές κατευθύνσεις του υπουργείου, έχουν αναγνωριστεί από το σύνολο της τοπικής εκπαιδευτικής Κοινότητας. Αγαπητή από όλους, φίλους και εχθρούς, αποδείκνυε καθημερινά πώς πρέπει να είναι η δράση και η ζωή του κομμουνιστή.

Μέλος του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών (ΚΜΕ) και άλλων εκπαιδευτικών - ερευνητικών κέντρων, άφησε πίσω της μεγάλο επιστημονικό - συγγραφικό έργο, πλήθος υλικών (κασέτες ήχου, βίντεο, χειροτεχνίες των μαθητών της, φωτογραφικό υλικό, που μπορεί και θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του -επιβαρυμένου από τις πολιτικές στην Εκπαίδευση - κλάδου των νηπιαγωγών, όπως εκείνη ήθελε.

Η συνδικαλιστική δράση της στον κλάδο της, την έφερε, για πολλά χρόνια, πρώτη στα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Ενότητας Εκπαιδευτικών (ΔΕΕ) στο Σύλλογο «Γ. Σεφέρης», τον οποίον πολλές φορές αντιπροσώπευε επάξια στα συνέδρια της ΔΟΕ. Καίρια και καυστική στον πολιτικό της λόγο, κατακεραύνωνε και εκεί, όπως πάντα, την αντιεκπαιδευτική πολιτική, κερδίζοντας και συστρατεύοντας ανθρώπους από όλους τους χώρους, στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Αυτή ήταν η Κατερίνα, που έκανε περήφανη την οικογένειά της και το κόμμα της.

Στη μνήμη της καθώς και στη μνήμη του συζύγου της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, η μητέρα της Κυριακούλα προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Παιδείας της Β/Δ Αχτίδας, 50.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Αύριο, Κυριακή 1η Οκτώβρη στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας, στις 10.00 π.μ. γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης

ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΤΑΡΙΔΗ

Στη μνήμη του προσφέρω 25.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Καλλιόπη Κοταρίδη

* * *

Φωτ.

Την Κυριακή 1η Οκτώβρη στις 10.00 π.μ. στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας τελούμε το 40ήμερο μνημόσυνο για να τιμήσουμε τη μνήμη του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ι.ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Η σύζυγος Κατίνα

Τα παιδιά Βίκυ και Αργύρης

Οι εγγονοί Νικόλας και Κατερίνα

Ο αδελφός Ανδρέας, οι λοιποί συγγενείς